Proffice i nya lokaler i stadens hjärta

Mitt bland topprestauranger, förstklassig shopping och innestadens lockande puls har ett av Sveriges största bemanningsföretag, Proffice, funnit sitt nya, luftiga kontor, och deras hundratals medarbetare en ny och spännande arbetsplats.

 – Svårigheterna när vi letade nya lokaler till vår verksamhet var ett hitta något som var tillräckligt stort för oss, berättar Anders Lycke, inköpschef på Proffice, ett av Sveriges största bemanningsföretag, och arbetsgivare för cirka 800 administrativ personal och 10 000 konsulter i Norden.

Tidigare hade Proffice olika Stockholmskontor varit utspridda över centrala adresser i city, men när kontrakten på flera av lokalerna löpte ut samtidigt såg man chansen att samlokalisera, bland annat för att lättare kunna utbyta erfarenheter och kompetens sinsemellan. För att alla anställda på huvudkontoret skulle kunna sitta tillsammans krävdes dock en yta på mellan 3 500 och 4 000 kvadratmeter, vilket inte var så lätt att hitta.

– Lokalerna behövde också vara anpassade efter vår verksamhet, med både en extern och en intern del, och många intervjurum för våra kandidater, fortsätter Anders Lycke.

AMF Fastigheters kontor i Europahuset på Regeringsgatan var en av få lokaler som kunde erbjuda allt detta.

– Lokalen var helt betongren när vi tog över den, vilket innebar att vi själva kunde bestämma, från minsta list, hur vi ville ha det, och det har blivit otroligt bra, konstaterar Anders Lycke.

I de nya lokalerna finns också utrymme för Proffice att växa, något som Anders Lycke räknar med att de kommer att fortsätta göra. Som en extra bonus fick företaget också ett mycket attraktivt läge, nära Centralens utmärkta trafikförbindelser och intill det nyinvigda shoppingcentrumet Mood med ett sextiotal butiker och ett brett urval av högklassiga restauranger.

– Vi ville ha nära till bra kommunikationer, för att våra kandidater lätt skulle kunna ta sig hit. Närheten till Mood med bra lunchalternativ och shopping är också ett extra plus för de anställda. Det är viktigt när vi vill attrahera nya medarbetare.

- Vi ville ha nära till bra kommunikationer, för att våra kandidater lätt skulle kunna ta sig hit. Närheten till Mood med bra lunchalternativ och shopping är också ett extra plus för de anställda. Det är viktigt när vi vill attrahera nya medarbetare, säger Anders Lycke.


Han är nöjd över hur samarbetet med värden, AMF Fastigheter varit och fortfarande är.
– Jag upplever dem som lyhörda, serviceinriktade och långsiktiga. Det märks att de inte ser sina gäster som någon kostnad utan som en investering, säger Anders Lycke och konstaterar att han, som ansvarig för Proffice alla 98 kontor i Norden och nästan lika många värdar, har ett och annat att jämföra med.

– AMF Fastigheter känns som det lilla bolaget, trots att det är så stort, och det upplever jag som mycket positivt, poängterar han.