Vårsalongens citysatsning fortsätter

Mellan 11 januari och 5 mars välkomnar vi återigen Vårsalongen till Urban Escape Stockholm. Sveriges största konstutställning tar plats i en ruff byggmiljö mitt i city och skapar en ny slags kulturupplevelse.

Liljevalchs flytt av Vårsalongen till Urban Escape- kvarteret under 2016 blev en succé som inte vill ta slut. Samarbetet mellan AMF Fastigheter och Liljevalchs lockade en ny publik när konsten flyttade in på två våningsplan mitt i city.
Samarbetet fortsätter och den 9 januari 2017 invigde Vårsalongen sin andra cityutställning, nu på Malmskillnadsgatan 32 med ingång direkt från gatan.

– Renoveringen av våra lokaler på Djurgården drar ut på tiden. Då såg vi ett glimrande tillfälle att låta Vårsalongen bestå i cityläge även nästa år. Byggkänslan som genomsyrade årets Vårsalong var klockren och nu jobbar vi mot en mer ruff lösning för konstverken att visas i och tryfferar med en synnerligen spännande jury: konstnärerna Charlotte Gyllenhammar och Ernst Billgren samt artisten Magnus Uggla, säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs.

De 127 juryutvalda konstnärerna består av unga, gamla, professionella och amatörer som visar bildkonst, foto och skulpturer. Förra året sågs utställningen av mer än 83 000 besökare.

Öppettider:
Måndag – torsdag kl 12-20
Fredag – söndag kl 11-17

Allmänna presentationer kl 13 och 15 varje öppetdag.

Vårsalongen pågår 11 januari till 5 mars 2017.
Adress: Malmskillnadsgatan 32.

– Att konsten tar plats bland kontor, hotell och digitala entreprenörer är ett kvitto på hur Urban Escape skapar ett helt nytt stadsrum och möjliggör för nya möten mellan människor. Vi är otroligt hedrade över att få fortsätta samarbetet med Liljevalchs och ställa ut Vårsalongen även under 2017, säger Mats Hederos, VD på AMF Fastigheter.