Rosenlundsgatan 40, Maria Bangata 2

Tobaksmonopolet 6

Södermalm, Stockholm

  • Tobaksmonopolet 6
  • Tobaksmonopolet 6
  • Uthyrningsbar yta: 13 600 kvm
  • Kontor: 13 600 kvm
  • Totalt: 13 600 kvm exkl. garage
  • Besöksadress: Rosenlundsgatan 40, Maria Bangata 2

Om fastigheten

I Södra Stationsområdet på Södermalm, vid korsningen Rosenlundsgatan och Maria Bangata, ligger fastigheten Tobaksmonopolet 6. Fastigheten är nyrenoverad och fasaden är kulturhistoriskt intressant och skyddad.

Omgivningen runt fastigheten

Många restauranger, allmän service och grönområden finns i närheten.

Kommunikationer

I området finns goda kommunikationer med pendeltågstationen Södra Station alldeles i närheten. T-bana Mariatorget ligger inom 10 minuters gångavstånd. Garage finns i fastigheten.

Parkering

Parkeringsgarage finns i byggnaden. Fastighetens hyresgäster kan anmäla sitt intresse via mail till fastighetschefen. Cykelställ finns på fastighetens innergård och i garaget finns en inhägnad cykelparkering med kodlås.

Historik

Kvarteret Tobaksmonopolet är beläget i hjärtat av stadsdelen Södermalm i Stockholm och är fullt av spännande arkitekturhistoria. Ivar Tengbom har ritat några av fastigheterna, liksom Eskil Sundahl.

Idag är större delen av kvarteret kulturminnesskyddat och byggnaderna är bevarade, men har efterhand fått nya funktioner. I byggnaden "Monopolet" har ett antal företag i möbel- och designbranschen samlat sina showrooms och bildat "Stockholm Design District”.

Fastigheten är Green Building klassad.