Ringen Centrum

Södermalm, Stockholm

Besöksadress: Götgatan 98, Ringvägen 115
Fastighetsbeteckning: Rektangeln 21
Invigdes: 1982 (utökades och renoverades 1996 och 2004)
Uthyrningsbar yta: 16 018 kvm
Antal butiker/restauranger: Ett 50-tal 
Antal besökare: Ca 5 miljoner 2014

Om handelsplatsen

Ringen Centrum, i hjärtat av Södermalm, har varit den självklara mötes- och marknadsplatsen i mer än 20 år. Ringen erbjuder, med sitt breda bassortiment, ett utmärkt komplement till alla boutiquer och secondhandbutiker kring Södermalms gator och torg.  Det trivsamma stadsdelscentrat med sitt suveräna läge vid Skanstull erbjuder mer än 50 butiker, restauranger, Systembolaget, bank och övrig service. Här ligger fokus på det lokala, både vad gäller att utveckla butiksmixen så att den motsvarar söderbornas önskemål och behov och samarbeten med den lokala kultur- och idrottsscenen.

Omgivning

Ringen är beläget i korsningen Götgatan/Ringvägen, mitt i pulserande Södermal som med sina cirka 120 000 invånare är Stockholms mest tätbefolkade stadsdel. Här ifrån har du alltid nära till allt, Medborgarplatsen med sitt rika utbud av restauranger, barer och kultur, Nytorget med sina många cafeer och uteserveringar, grönområden som Tantolunden och Vitabergsparken. Charmen med Södermalm är helt enkelt att du inte behöver välja, här varvas lyxiga drinkar med avslappnade caféer.

Kommunikationer

Ringen Centrum är mycket tillgängligt för såväl buss- och tunnelbaneresenärer som för bilburna kunder.
Tunnelbanestation: Grön linje med direktanslutning till Skanstulls tunnelbanestation.
Buss: Blå linje 3 och 4.
Pendeltåg: Cirka 10 minuters promenad till Södra Station.

Historik

Ringen centrum ligger i bottenplanet på ett bostadshus som uppfördes 1979-1981 efter ritningar av arkitektfirman Höjer & Ljungqvist. Ringen centrum invigdes 1983 och har sedan dess byggts om och utvidgats vid två tillfällen, 1996 och 2004. Vid ombyggnationen 1996 etablerade sig flera av de stora kedjorna i centrumet.

Ringen ligger precis som så mycket annat i Stockholm på historisk mark. Kvarteret Rektangeln bestod ursprungligen av kvarteren Rektangeln och Uret med anor från 1600-talets rutnätsplan. I en tomtbok från 1674 nämns det här området som en del av brännvinsbrännaren Sven Perssons trädgård. Senare, under delar av 1800- och 1900-talet, låg här Piehls nya bryggeri.

Miljö

Energi, byggvaror och installationer i fastigheter har stor påverkan på miljön. Därför har vi på AMF Fastigheter, ett av Sveriges största fastighetsbolag, ett självklart ansvar att tänka långsiktigt när vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter. Det gör vi genom att arbeta för effektivare energianvändning, kloka materialval, förbättrad inomhusmiljö och miljöanpassad avfallshantering. Våra elinköp är alltid märkta Bra Miljöval och vi väljer klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla.

Fastighetsservice

AMF Fastigheter har egen driftpersonal och varje fastighet har sitt eget team. Våra fastighetstekniker finns regelbundet på plats och som hyresgäst kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med ditt fastighetsteam. Läs mer om vad som gäller för denna fastighet på hyresgästsidan.