Västermalmsgallerian

Kungsholmen, Stockholm

Besöksadress: St. Eriksgatan 47
Fastighetsbeteckning: Trossen 12
Invigdes: 2002 
Uthyrningsbar yta: 9 285 kvm
Antal butiker/restauranger: Ett 50-tal 
Antal besökare: Ca 9 miljoner 2014
Kundparkering: 139

Om handelsplatsen

Västermalmsgallerian, Kungsholmens enda shoppingcentrum, ligger mitt i hetluften i korsningen Flemminggatan/ St Eriksgatan. Kombinationen av en bred butiksmix i ljusa välkomnande miljöer, anslutningen till Fridhemsplans tunnelbanestation och ett unikt geografiskt läge, som naturlig knutpunkt mellan innerstan och Bromma/Västerort, attraherar varje dag mängder av besökare. Under 2014 passerade över nio miljoner människor genom Västermalmsgallerians entréer.

Omgivning

På Kungsholmen bor idag cirka 70 000 människor och stadsdelen växer stadigt med flera utvecklingsområden så som Lilla Essingen och Västra Kungsholmen. Ett stenkast från Västermalmsgallerian finns grönområden som Norr Mälarstrand, Hornsbergs strand och Rålambshovsparken. Området präglas av bostäder och kontor men är även känt för sina många restauranger och caféer.

Kommunikationer

Västermalmsgallerian har bra kommunikationer med direktentré till Fridhemsplans tunnelbanestation, ett flertal busshållplatser och en tio minuters promenad till närmaste pendeltågsstation. I området finns även bra gång- och cykelvägar.

Historik

Fastigheten byggdes 1975 men Västermalmsgallerian slog upp sina dörrar så sent som 2002. Namnet Västermalmsgallerian togs från Västermalm, ett alternativt namn för Kungsholmen. Västermalmsgallerian är Kungsholmens första och hittills enda inomhusköpcentrum.

Miljö

Energi, byggvaror och installationer i fastigheter har stor påverkan på miljön. Därför har vi på AMF Fastigheter, ett av Sveriges största fastighetsbolag, ett självklart ansvar att tänka långsiktigt när vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter. Det gör vi genom att arbeta för effektivare energianvändning, kloka materialval, förbättrad inomhusmiljö och miljöanpassad avfallshantering. Våra elinköp är alltid märkta Bra Miljöval och vi väljer klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla.

Fastighetsservice

AMF Fastigheter har egen driftpersonal och varje fastighet har sitt eget team. Våra fastighetstekniker finns regelbundet på plats och som hyresgäst kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med ditt fastighetsteam. Läs mer om vad som gäller för denna fastighet på hyresgästsidan.