Platser där människor vill vara

Platsen har stor betydelse för vår identitet. Den teknologiska utvecklingen och den alltmer urbaniserade värld vi lever i har bidragit till att den fysiska platsen har blivit allt mer förknippad med vår identitet. De platser vi väljer för att bo, arbeta, handla och umgås är därför viktigare än någonsin.

Flera undersökningar visar att företag och hyresgäster söker sig till platser som de vill associeras med. Faktorer som puls, livsstil, framgång och status påverkar hyresgästernas beslut.

Vi vill skapa platser som är större än våra egna kvadratmetrar. Attraktiva platser som integreras med staden. Platser där människor möts och där butiker, restauranger, nöjen, kultur och kontor får drivkraft från en levande och kreativ miljö.

Mood Stockholm - en stad i staden

Mitt i centrala city, ett stenkast från Hamngatan, Stureplan och Hötorget, har en ny pulserande handelsplats skapats. Här jobbar, shoppar och möts stadsbor och turister i en internationell och kreativ miljö. Utöver 50 – 60 butiker finns nära två kvarter, totalt ca 100 000 kvm ovanpå eller intilliggande kontorsyta. MOOD Stockholm har på ett avgörande sätt  bidragit till att kvarteren mellan Mäster Samuelsgatan och Jakobsbergsgatan gått från att vara bortglömda kvarter till att idag vara fulla med liv och rörelse.

Mer om MOOD Stockholm

Gallerian – ett av Sveriges mest framgångsrika galleriakoncept

Mitt i Stockholms citypuls, på Hamngatan intill Sergels Torg, ligger en av Sveriges mest besökta Gallerior. Varje år shoppar, arbetar och besöker 17 miljoner personer Gallerian.  Här finns ett 80-tal butiker, restauranger, caféer och service. Och här i Galleriakvarteret finns ca 100 000 kvm ovanpå eller intilliggande kontorsyta.

Mer om Gallerian

Femte Hötorgshuset – med utsikt över centrala Stockholm

I hjärtat av Stockholm pulserar det av liv. Området kring Sergelgatan är en självklar plats för shopping och nöjen för såväl Stockholmare som besökare. De fem hötorgsskraporna byggdes mellan åren 1953 och 1966. Här är allt nära, från hela världens Saluhall Hötorgshallen till Kulturhuset och Sergels Torg. De fem höghusen ritades av fem olika arkitekter. Sven Backström och Leif Reinius ritade den femte hötorgsskrapan. Den kanske mest visuella skillnaden är att femte Hötorgshuset är det enda av husen med fönster från golv till tak.

Mer om femte Hötorgshuset 

CityCronan - mitt emot MOOD Stockholm

Med en ny het stadsdel som närmaste granne har fastigheten Grävlingen 12 fått en ännu bättre plats i bästa cityläge. Här finns tre fristående byggnader med 10-12 våningar ovan mark, främst kontor men även butiker i bästa gatuläge. Regeringsgatan, Mäster Samuelsgatan, Jakobsbergsgatan och Malmskillnadsgatan är besöksadresserna som tillsammans bildar ett helt kvarter. Området kring Regeringsgatan är ett av Stockholms bästa, med allt inom bekvämt gångavstånd.

Fältöversten en oas på Östermalm

Fältöversten vid Karlaplan, mellan Karlavägen och Valhallavägen, är ett luftigt och trivsamt köpcentrum på övre Östermalm. I närområdet finns främst bostäder. Här bor ca 61 000 personer. Upplev ett självklart shoppingalternativ med ett sextiotal butiker, restauranger, systembolag och bank.

Mer om Fältöversten

Ringen Centrum

Ringen är själva hjärtat på Söder. Här på Södermalm är det ett myllrande folkliv, Stockholms mest tätbefolkade stadsdel har runt 120 000 invånare. Gallerian är en kär samlingsplats vid Skanstull på Södermalm, i korsningen Ringvägen/Götgan.  

Mer om Ringen Centrum

Västermalmsgallerian i hjärtat av Kungsholmen

Kungsholmarnas enda galleria och populära handelsplats ligger perfekt placerat med huvudentré i korsningen S:t Eriksgatan/Fleminggatan. På tunnelbaneplanet ansluter en strid ström av besökare via Stockholms tredje mest trafikerade tunnelbanestation. Kungsholmen växer stadigt, här bor idag ca 61 000 människor. Stadsdelen är i utveckling med utbyggnader på Lilla Essingen och Västra Kungsholmen.

Mer om Västermalmsgallerian