ChouChou tar nästa steg på Stockholms krogscen tillsammans med oss

Den veganska restaurangen ChouChou har blivit ytterligare en stjärna på Stockholms kroghimmel. Tillsammans med oss på AMF Fastigheter växer verksamheten och succén i Mood följs upp med en kvarterskrog i Fältöversten.

ChouChou drivs av den mångåriga krogprofilen Robert Hållstrand tillsammans med matkreatören och kokboksförfattaren Gustav Johansson, som bland annat ligger bakom Instagramkontot “Jävligt gott”, där han har över 100 000 följare.

 

Robert Hållstrands idé att “ta in den växtbaserade buffén i finrummet” föddes år 2020 och det dröjde inte länge innan restaurangen blev verklighet i våra lokaler i Mood. Nu har ChouChou blivit en given destination på Stockholms restaurangscen.

 

– Robert tyckte att det saknades en restaurang med vegansk profil i Stockholm och kom på idén att starta ChouChou. Vi fick ett erbjudande om den fina lokalen i Mood, som var perfekt för vår verksamhet, säger Gustav Johansson, kulinarisk ledare för konceptet.

En restaurangupplevelse att komma tillbaka till

De båda har själva varit veganer i många år och vill erbjuda hållbar, växtbaserad mat som är just “jävligt god”. På ChouChou vill man skapa en helhetsupplevelse med trevlig stämning, bra service och god mat och dryck. En restaurangupplevelse att komma tillbaka till många gånger, under flera tider på dygnet.

 

– I en perfekt värld märker du inte ens att maten är växtbaserad. Det handlar inte om att frälsa dig och göra dig till vegan, utan om att du ska kunna komma hit och njuta av god mat, säger Gustav Johansson.

 

Den växtbaserade maten har grunden i europeisk husmanskost, med influenser från hela världen. På menyn hittar du exempelvis veganska köttbullar med gräddsås, vegansk toast skagen och självklart den stora snackisen, steak frites med 3D-printat kött.

 

– Vi var först i Sverige att servera 3D-konstruerat kött från Juicy Marbles och det blev en stor hit. Folk vill först och främst att det ska vara gott men många tycker att det är spännande med en god stek och pommes, men med en tiondel av klimatavtrycket. Det är fantastiskt, säger Gustav Johansson.

Mångsidiga lokaler som öppnar upp för verksamhet under hela dygnet

Mood-kvarteret är en uppskattad matdestination i Stockholm där ChouChou är granne med flera andra välbesökta restauranger. Handelsplatsen Mood öppnar upp för verksamhet från morgon till sen kväll.

 

– Vi har mångsidiga lokaler där vi kan möta folk i olika skeden under dygnet vilket gör att vi kan erbjuda allt från fika och lunch till aw, middag och nattklubb. Vi har även en fantastisk uteplats. I de ikoniska holkarna kör vi både nattklubb och uteservering under de varmare månaderna, säger Gustav Johansson.

Chouchou gryta

Partnerskapet med AMF Fastigheter har fungerat väldigt bra, i ett projekt som detta vinner alla på att vi har rätt verksamhet på rätt ställe, och då är det viktigt att ha ett bra och nära samarbete med sin fastighetsägare

Gustav Johansson
Kreativ ledare, ChouChou

ChouChou expanderar tillsammans med oss

Sedan starten har ambitionen med ChouChou varit att expandera för att människor över hela Sverige ska kunna njuta av god, växtbaserad mat. Tillsammans med oss har företaget fått möjligheten att öppna ytterligare en restaurang i vårt stadsdelscentrum Fältöversten, vilket gör att ChouChou nu når ut till en ny målgrupp.

 

Tack vare vår bredd och att vi täcker många områden i Stockholms innerstad kan restaurangen anpassa verksamheten och erbjuda olika inriktningar som passar gästernas behov. Restaurangen i Fältöversten blir en kvarterskrog där du kan besöka närsomhelst, oavsett om du vill ta ett glas i baren eller äta helgbrunch med familjen.

 

– Vi ser otroligt mycket fram emot att öppna i Fältan, det är en bra målgrupp för det vi gör. Partnerskapet med AMF Fastigheter har fungerat väldigt bra, i ett projekt som detta vinner alla på att vi har rätt verksamhet på rätt ställe, och då är det viktigt att ha ett bra och nära samarbete med sin fastighetsägare, säger Gustav Johansson.

Huvudingång till Fältöversten på kvällen