Till 2030 har Cloetta som mål att reducera sitt klimatavtryck med 46 procent i linje med det globala initiativet Science Based Targets. Det var därför självklart för Cloettas vd, Henri De Sauvage Nolting, att välja förnybar energi när de flyttade in i sitt nya huvudkontor i Sundbyberg sommaren 2021. 

– När vi fyllde i det nya kontraktet med elleverantören var solenergi ett av alternativen. Det var enkelt att välja och tog ingen energi att diskutera det, säger Maria Selling som är hållbarhetschef på Cloetta och spindeln i nätet för Cloettas hållbarhetsarbete. 

– Vi vill ha bärkraftig el och ser en stor potential i solenergi. Tekniken bakom den förbättras för varje år, med bättre effekttäthet för solcellsplattor, och det blir samtidigt mer prisvärt, säger hon. 

AMF Fastigheter har tillsammans med Vattenfall tagit fram ett fördelaktigt avtal för fossilfri el till sina hyresgäster. Cloetta har valt förnybar energi från solkraft som AMF Fastigheter kan erbjuda.  

Maria Selling och kollegan Marielle Carlsson, som tar över hållbarhetsarbetet när Selling går på föräldraledighet, bedömer att Stockholms stad också går mot förnybara energikällor, trots att Sveriges el till största delen kommer från vattenkraft och kärnkraft. 

– Och vi vill lära oss mer om fördelarna och utmaningarna med solceller på taket, säger Maria Selling. 

Cloetta har som mål att till 2025 ha förnybar energi för samtliga av sina kontor och fabriker, men de vill också arbeta för att fler väljer detsamma. 

– Det är bra att ha en hyresvärd som aktivt driver miljöfrågor. Vi jobbar tillsammans för att främja andra företag att välja fossilfri energi, säger Marielle Carlsson och pekar på att det annars hade varit svårare för dem att få fossilfri el.

Är du hyresgäst hos AMF Fastigheter och vill veta mer om hur du tecknar grönt elavtal?
Läs mer här.