Fastighetstekniker - traineeprogram på AMF Fastigheter

Fastighetstekniker har en nyckelroll hos många fastighetsbolag och det är ett jobb med mycket bra framtidsutsikter. Med vårt traineeprogram bygger vi viktig kompetens och får samtidigt fler att hitta till branschen och yrket. 

AMF Fastigheters traineeprogram för fastighetstekniker är en 12 månader lång utbildning till nyexaminerade inom fastighetsteknik eller motsvarande som får månadslön och förmåner under hela perioden. Traineeprogrammet skapar en viktig kunskapsbrygga mellan skola och anställning hos oss.

 

Ansökan är nu stängd, håll utkik på Linkedin när den öppnar igen.

 

 

Ruslan, Maria och Niklas Trainee
Första kullen från vårt traineeprogram fick alla jobb hos AMF Fastigheter efter avslutad utbildning.

Ettårigt traineeprogram för fastighetstekniker

Under programmet som är 12 månader långt med start hösten 2024 får du och två ytterligare traineer praktik inom fastighetsteknik och i vår Servicehub och obligatoriska utbildningar. Du får även en möjlighet att lära känna våra spännande och komplexa fastigheter, bli en del av vår unika företagskultur och får erfarenhetsutbyte med andra traineekompisar och medarbetare. Det är en attraktiv utbildning och programmet är ett tillfälle för oss båda att lära känna varandra. Och om vi trivs med varandra kan det övergå till en tillsvidareanställning hos oss.

 

Programmet är det första i sitt slag i Sverige och 2023 utsågs vårt traineeprogram till topp 15 mest attraktiva traineeprogram i Sverige.

Vad gör en fastighetstekniker på AMF Fastigheter?

Fastighetsteknikerna ansvarar för inre och yttre skötsel av fastigheten. Du genomför drift och underhåll av fastighetens alla tekniska system, utför mindre reparationer och agerar som beställare. Tillsammans med en teknisk förvaltare och övrig driftpersonal ser du till att fastighetens tekniska system fungerar enligt fastighetsägarens krav och hyresgästens förväntningar. Tillsammans med dina kollegor skapar du värde för dina kunder, det vill säga hyresgästerna.

Fastighetstekniker Elin Sawinski AMF Fastigheter
Alla våra fastigheter har ett fastighetsteam.
Fatburen fastighet kontor Södermalm
Fatburen på Södermalm är en av våra grönaste fastigheter.
Elin Sawinski AMF Fastigheter

Skolan ger en ganska bra grund men att implementera kunskapen i vardagen tar lång tid för många, men med traineeprogrammet får man gå lugnt fram och bygga upp sina kunskaper. Det ger en trygghet och lite bredare grund att stå på.

Elin Sawinski
Trainee fastighetstekniker AMF Fastigheter

Vem som kan söka till traineeprogrammet

I din roll som fastighetstekniker har du många interna och externa kontakter. För att du ska trivas hos oss så tror vi att du är social, prestigelös och ansvarstagande. Du kommer att behöva fatta många snabba beslut, därför är det bra om du är självgående och kan göra dina egna prioriteringar.

 

Vissa baskunskaper är nödvändiga för att du ska kunna jobba som fastighetstekniker hos oss. Därför söker vi dig som har:

  • Fastighetsteknikerutbildning, eller motsvarande
  • Teknisk kompetens inom exempelvis el, vvs, bygg eller ventilation
  • Genuint intresse för teknik och energi
Fastighetstekniker med ritning till lokal

Varför ett traineeprogram inom fastighetsteknik?  

Dagens fastigheter blir alltmer tekniskt komplexa med fler digitala system. Efterfrågan på klimatsmarta byggnader kräver till exempel ofta mer avancerade system för att reglera värme och kyla, laddsystem för elbilar och installationer med solceller. Det här  påverkar rollen som fastighetstekniker och vilka kunskaper som krävs.

 

Fastighetstekniker går längst fram och är drivande i den här utvecklingen och behöver  hänga med i de snabba svängarna. Alla fastigheter är unika och vårt traineeprogram ger erfarenhet från just de fastigheter du förhoppningsvis sedan kommer fortsätta att jobba med. På så vis skapar vårt traineeprogram en viktig kunskapsbrygga som idag saknas.

Har du frågor om programmet? Välkommen att kontakta Jonas.

Jonas Glennstål Teknisk förvaltare AMF Fastigheter

Jonas Glennstål, Teknisk förvaltare drift

Kollegor AMF Fastigheter lediga jobb

Många som jobbar hos oss på AMF Fastigheter har lång erfarenhet från fastighetsbranschen, men många kommer också från helt andra branscher. Vi tror på att mångfald och olika erfarenheter ger oss nya insikter kring vår verksamhet, våra kunder och oss själva.

Femte Hötorgshuset vid Hötorget i City Femte Hötorgshuset vid Hötorget i City

På AMF Fastigheter drivs vi av att utveckla dynamiska och hållbara kvarter som lyfter staden på både människans och planetens villkor. Genom att tänka nytt, lyssna och samarbeta skapar vi platser där människor vill vara och bidrar till en levande, attraktiv stad.