Vad är Marievik

Marievik ligger vid Liljeholmskajen och är en av södra Stockholms mest attraktiva platser för arbete och boende, bara ett stenkast från Södermalm. Det underbara sjöläget vid Årstaviken och närheten till både naturen och innerstan gör området till en underbar plats att jobba vid och njuta av livet på.

Marievik

Här hittar du allt som kan förgylla livet och arbetsdagen – caféer och restauranger, gym och shopping, långa badbryggor, avkopplande naturupplevelser och fantastisk sjöutsikt. Området har dessutom perfekta kommunikationer – var du än bor är det lätt och smidigt att ta sig till jobbet i Marievik. Från Liljeholmen där du hittar tunnelbana, bussar och tvärbana och Liljeholmens köpcentrum tar det endast fem minuter att promenera ner till bryggorna vid Marievik.

Terrass kontor Årstaängsvägen 11 Marievik i Liljeholmen

Marievik - kontor med glittrande sjöutsikt

Marievik är ett attraktivt kvarter för stora och innovativa företag som vill sitta i moderna och flexibla lokaler i Stockholms nästa nya stadsdel. Här utvecklar vi våra kontor för att skapa moderna och hållbara arbetsplatser med fokus på hälsa och välmående. Lokalerna är toppmoderna och många har en härlig utsikt mot Årstavikens vatten. Alla våra fastigheter ligger bara några steg från kajen som vi renoverar till en trevlig och trygg kajpromenad.

 

Här erbjuder vi ett underbart läge mitt emot Tantolunden vid Liljeholmskajen, bara en kort promenad in till Hornstull på Södermalm, med närhet tull både vatten och stadens puls.

Restauranger och nöjen runt Marievik

Här finns ett antal mysiga och populära restauranger längst Liljeholmskajen. Ta en lunch på street food restaurangen Din-Din Club eller på Primo Ciao Ciao, en tidig middag på Brödernas, ta med gott fika till kontoret från Bonne Femme eller ta en afterwork med kollegorna på Brasseriet Deck med härlig utsikt över viken.

 

En kort promenad bort ligger Färgfabriken som både har café, konsthall och plats för event. Över viken ligger Hornstull med otrolig utbud av restauranger, barer och aktiviteter att ta med kollegorna på.

 

Under utvecklingen av Marievik ligger stort fokus på att skapa ett levande kvarter med öppna bottenvåningar där människor samlas för att besöka restauranger, caféer, barer, butiker och upptäcka kultur.

Glass vid kajen i Marievik
Marievik Liljeholmskajen
Marievik ny stadsdel med AMF Fastigheter

I Marievik pågår ett av våra största stadsutvecklingsprojekt där vi utvecklar området vid Liljeholmskajen med nya kontorslokaler, levande bottenvåningar fyllda av restauranger och mötesplatser där du kan arbeta, leva och njuta av livet. Vi lyfter Marievik till nya höjder.

Loungeyta i lokal i Femte Hötorgshuset

Vi skapar attraktiva och hållbara kontor i de bästa och mest centrala lägena i Stockholm och Sundbyberg. Men det stannar inte där. Vi drivs av att utveckla dynamiska, trygga och inkluderande kvarter och stadsdelar som lyfter staden.