Teatern växer med ett nytt kök och med det fortsätter även Ringen centrum och Skanstull att utvecklas. Sedan öppningen den 4 december 2015 har matscenen etablerat sig som en självklar plats för god mat, dryck och umgänge på Södermalm.

Manufacture blir ett dynamiskt kök där säsong, råvarutillgång och våra idéer formar menyn. Vårt mål är att hitta lustfyllda och överraskande smakkombinationer. Den röda tråden är att all mat serveras på, i och mellan bröd och äts med händerna, säger Danyel Couet och Sebastian Thureson.
Menyn förändras löpande och under lanseringsdagen finns bland annat Tarte Flambée med gårdskyckling, lammfoccatia och sandwich "boulette de boeuf" på menyn.

Bakom Manufacture står Danyel Couet och Sebastian Thureson. Tillsammans ligger de bakom restaurangerna Allegrine och Bar Étable som öppnade 2018. Danyel Couet har tidigare startat restauranger såsom F12, Smak, Miss Voon, Vigårda och Publico med flera. Sebastian Thureson kom på andraplats i Årets kock 2016 och har arbetat tillsammans med Danyel under åtta år och på andra toppkrogar såväl i Sverige som i USA.

Vi är väldigt glada över att Danyel Couet och Sebastian Thureson provar ett nytt och spännande kök i Teatern. Deras föränderliga och kreativa meny med starkt fokus på hantverk passar perfekt och vi är övertygade om att de kommer att bidra till att Teatern fortsätter vara en spännande och levande plats, säger Anders Salomonsson, centrumchef Ringen centrum.
Manufacture kommer att ersätta Dos Gringos i Teatern. Teatern har nio kök och ett patisserie.

För mer information, kontakta:
Marcus Hallberg, presskontakt AMF Fastigheter
E-post: marcus.hallberg@amffastigheter.se
Tel: +46 8 696 31 13

Kort fakta om Teatern

  • Teatern består av nio olika kök och ett patisserie. En nyskapande matscen med ett brett utbud. Flera av Sveriges främsta kockar och en hyllad konditor serverar något för alla smaker.
  • Teatern serverar mat och bakverk av hög kvalitet, från morgon till kväll.
  • Utförandet och servicen är snabb, enkel och opretentiös, utan att tumma på kvaliteten.
  • Priserna passar de flesta.
  • Det breda utbudet går lika bra att äta på plats som att ta med.
  • Teatern omfattar cirka 900 kvadratmeter och inkluderar ca 250 sittplatser.
  • AMF Fastigheter äger, utvecklar och förvaltar Ringen. AMF Fastigheter har utvecklat konceptet i samarbete med matentreprenören Ricard Constantinou.
  • Ricard Constantinou har lång erfarenhet från restaurangbranschen och står bland annat bakom Panini Internazionale, Printz, K-märkt och K25. 2015 tilldelades Ricard Gulddrakens hederspris "Årets matvisionär", bla för sitt arbete med Teatern.

Om Ringen centrum
Ringen centrum har varit den lokala mötesplatsen i Skanstull i mer än 30 år. Med sitt läge och breda utbud är Ringen centrum det självklara valet för umgänge, mat och shopping. Sedan 2012 ägs och förvaltas handelsplatsen av AMF Fastigheter som arbetar aktivt för en levande och attraktiv stad. Visionen är att skapa stadsrum där människor vill vara.