I över ett decennium har AMF Fastigheter fördjupat sig i olika branscher i syfte att skapa trygga, trivsamma och levande miljöer för människor och företag. Tillsammans med Silvana Imam och Beatrice Eli vill AMF Fastigheter bidra till att ytterligare stärka Stockholm som musik- och kulturstad.

F5MMAN är en hubb som bygger på kraften av samarbete. Här ska kreativa personer inom skapande yrken kunna inspireras, ta lärdom av och arbeta med varandra. Genom att möjliggöra en plats där kreatörer möts är målet att hitta nya sätt att skapa och utveckla.

  • Vi vill skapa möjligheter för olika kreativa professioner att mötas, inspireras och ta lärdom av varandra. Kreatörer jobbar ofta ensamma och det kan vara svårt att bredda sitt nätverk utanför den egna sfären. Vi tror att breda, mångfacetterade nätverk är avgörande för att ha en långvarig och stimulerande karriär. Vi vill skapa en plats, en kultur som är genomsyrad av kreativitet och möjligheter, säger Beatrice Eli. 

F5MMAN kommer att bestå av musikstudio, samarbetsytor, utställningsytor och andra platser för skapande. Här kommer kreatörer inom musik, film, grafisk formgivning, event och styling att mötas och kreera. Dessutom kommer F5MMAN att bli ett hem åt Silvana Imams House of Kraft som designar smycken, läder och merchandise såväl som Beatrice Elis House of Eli som skapar jackor, styling och merchandise.

  • När du verkar som kreatör behöver du ha utrymme att sammanföra människor, för att skapa. För oss blir F5MMAN en plats där kreatörer möts, för att forma framtidens konst och kultur. För mig har independence alltid varit viktig, jag har alltid ägt konsten jag skapar och därför är det viktigt för mig att inspirera andra att gå sin egen väg och vara ett exempel på att det går och att det till och med är mycket roligare, säger Silvana Imam.

F5MMAN flyttar in på 5:e Hötorgshusets första våning. Förutom F5MMAN kommer 5:e Hötorgshuset att delvis stöpas om till ett digitalt kulturcenter för musik, gaming och content creation vid namn Space.

  • I nästan två år har vi tittat på hur vi kan skapa bättre förutsättningar för de kulturella och kreativa näringarna i platserna vi arbetar på. De är minst sagt viktiga för människor, företag och stadens utveckling. Utöver fler scener finns ett behov av fler platser att skapa och samarbete på. Därför är vi glada att F5MMAN utvecklas i Stockholms mittpunkt. De samlar en mångfald av människor och kompetenser som vi inte bara hoppas ska skapa spännande konst och kultur, utan även bidra med liv och kreativitet på Sergels torg, säger Mats Hederos.

AMF Fastigheter har utvecklat platser som Urban Escape, MOOD District och Stockholmsverken på Södermalm.

Om F5MMAN
F5MMAN är en hubb där vi skapar möjligheter för kreativa yrken att inspireras, ta lärdom och arbeta med varandra. Vi tror på kraften av samarbete och genom att skapa en plats där kreatörer från olika branscher möts kan hitta nya sätt att skapa och förändra. F5MMAN är 270 kvadratmeter i 5:e Hötorgshusets första våning. Här kommer musik, film, formgivning och art direction, eventplanering, styling och House of Eli (jackor, styling och merchandise) samt House of Kraft (smycken, kläder och merchandise) att mötas.

Om Silvana Imam och Beatrice Eli
Silvana Imam och Beatrice Eli är artister, låtskrivare och kreatörer, som släppt hyllade album och vunnit priser för sina musik och kreationer. Under senare år har de förnyat och skapat ett helhetskoncept kring hur de jobbar med sin musik och sitt scenframträdande. Detta har varit uppskattat av såväl fans som kritiker och något som de satsar på att vidareutveckla under 2019/2020.