IKEA har sedan tidigare en citybutik på Regeringsgatan i centrala Stockholm. På måndag är det premiär för IKEA Sovrum som öppnar rakt över gatan från IKEA Kök. IKEA Sovrum tar hela ovanvåningen i The Lobby i anspråk. Ytan om ca 400 kvadratmeter rymmer både handels- och eventyta.

- Vi tycker att det är otroligt roligt att IKEA väljer The Lobby. Vi vill utmana föreställningen om den traditionella handelsplatsen och The Lobby nyttjas här på bästa sätt – som en kommunikationskanal och en arena för upplevelser snarare än att vara en renodlad försäljningskanal, säger Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter.

Under den en månad långa utställningsperioden kommer IKEA Sovrum att bjuda in till dagliga föreläsningar på temat god sömn samt workshops och yogaklasser. De kostnadsfria föreläsningarna kommer bland annat att handla om framtidens hållbara hem samt hur man kan sova bättre i en tid där alltfler sover allt sämre.

– Vi vill möta våra kunder där de är i sin vardag, och i deras behov av en god natts sömn. I The Lobby, granne med IKEA Kök, kan vi komma närmare våra kunder och under en månad inspirera och erbjuda IKEA Sovrum på ett enkelt och smidigt sätt mitt i city samtidigt som vi passar på att lära oss mer om hur våra kunder vill möta oss i framtiden, säger Mattias Johansson, säljchef IKEA Sverige.

IKEA sover över i The Lobby från den 11 februari till den 10 mars.

Det välbesökta hållbarhetstemat Tomorrow is now fortsätter i Market, The Lobbys nedervåning, till och med mars. Det är första gången märken som Stadsmissionen, Remake, Röda Korset, Erikshjälpen med fler samlas under ett tak för att erbjuda ett dagsaktuellt sortiment av kläder, design och inredning.

The Lobby
The Lobby på Regeringsgatan 61 i Stockholm är AMF Fastigheters satsning för att testa och utveckla framtidens handel. Här samlas innovativa lösningar för morgondagens shopping, umgänge och service under ett och samma tak. The Lobby invigdes under våren 2018 och erbjuder kurerat innehåll som byts ut löpande. Fjolåret kunde sedermera summeras till totalt 145 utställande varumärken och 101 event och aktiveringar tillsammans med samarbetspartners och utställande varumärken. Läs mer om The Lobby på www.thelobbystockholm.se

För ytterligare information kontakta:
Tina Landelius, kommunikationsansvarig, The Lobby
E-post: tina.landelius@amffastigheter.se
Tel: +46 722 35 32 69