Emilio Ingrosso har under sju år drivit det populära restaurangkonceptet La Perla ihop med sin fru Åsa Ingrosso på Palma, Mallorca. Senare i höst kommer även stockholmarna att få njuta av den berömda italienska maten när en La Perla-restaurang öppnar på Södermalm.  

- Vi har fått frågan i flera år från våra gäster men inte förrän nu har vi hittat rätt läge, både tidsmässigt och geografiskt. Det handlar om tajming helt enkelt. Vi ser en lucka när vi tittat på den svenska restaurangbranschen, en tårtbit vi vill fylla, säger Emilio Ingrosso. 

La Perla kommer att öppna i Södra Stationsområdet, ett område under utveckling där både kreativitet och kultur fått en naturlig grogrund. Adressen är Södermalmsallén 36-38 i fastigheten Fatburen som idag är hem för flera stora företag och populära restauranger.  

- Det händer många roliga och spännande saker just nu i och omkring Fatburen. Vi är väldigt glada att kunna välkomna La Perla till huset och hoppas att ännu fler nu kommer få upp ögonen för de här kvarteren, säger Per Helgesson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter. 

La Perla planerar att öppna den 1 november i samarbete med restaurang USINE.