ICANDERs är både en restaurang och måltidsbutik som på olika sätt knyter an till ICAs mångåriga historia. Satsningen har fått sitt namn från ICAs klassiska reklamprofil från 70- och 80-talen, Icander. Maten har sitt ursprung i den svenska husmanskosten men i modern tappning.

ICANDERs kommer att drivas av Mats Bergvall och David Johansson, båda med lång erfarenhet inom restaurangbranschen.

- Vi vill skapa ett folkligt ställe - ett häng för alla där man har möjlighet att äta dagens alla måltider och samtidigt se när modern husmanskost, bröd och bullar bakas. Vi tycker om matkultur som vi jobbar med utifrån vår egen kunskap och passion. Kunskap om råvaror, kvalitet och hållbarhet. Passion för måltiden, människan och mötet. Något vi vill dela med oss av till alla, framför allt på plats, säger Mats Bergvall, konceptutvecklare Nya Affärer, ICA Sverige.

ICAs hundraåriga historia inom svensk mattradition kommer också att göra sig påmind på andra sätt. Interiören kommer exempelvis att låna klassiska element från lanthandeln som köpmannadiskar och takkrokar. Ett hisschakt som ej är i bruk kommer att användas för att odla grönsaker.

- MOOD Stockholm har en fantastisk styrka när det kommer till att attrahera nya och unika handelskoncept som på olika sätt berikar kvarteret. ICANDERs blir ytterligare ett spännande tillskott. ICANDERs erbjuder det högkvalitativa matutbud som efterfrågas av våra kunder och vi ser fram emot att välkomna dem till kvarteret under våren, säger Lena Rune, centrumchef för MOOD Stockholm.

ICANDERs öppnar i MOOD Stockholm i hörnet Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan den 1 april. Lokalen omfattar en yta på 422 kvm, varav kundytan uppgår till 240 kvm, och inrymmer även ett bageri.

För mer information kontakta:
ICA Gruppens presstjänst
Tel: 010-422 52 52
ica.se, icagruppen.se