Välkommen till Gallerian i helgen för att ta del av Ljusfestivalen Illuminate Herstory. Festivalen pågår över hela världen och syftar till att belysa, hylla och aktualisera kvinnliga förebilder - fiktiva, historiska och samtida.

I Gallerian visas verk av konstnärerna Margareta Renberg, Lenke Rothman, Birgit Ståhl-Nyberg. Festivalen invigdes idag och pågår fram till den 3 februari.

Genom en app har besökare möjlighet att lyssna på en introduktion till varje konstnärsskap. Ljudspåren aktiveras i närheten av konstverken.

- Från och med idag kommer torget i mitten av Gallerian att tillfälligt omvandlas till ett galleri där våra besökare via en storskärm kan ta del att ta del av dessa konstnärers verk. Att göra plats för inspiration, kultur och mötesplatser har varit en viktig del i utvecklingen av nya Gallerian och citykvarteret Urban Escape. Därför är vi väldigt glada över att vara en del av den internationella festivalen Illuminate Herstory tillsammans med Stockholms stad, säger Sandra Vanneque, Marknadsansvarig Gallerian.