Arbetet med ljusdesign ligger ofta i skärningspunkten mellan konst och vetenskap. Det är både lekfullt, effektfullt och kommunikativt. De konstnärer och ljusdesigners som deltar i år utforskar nya ideer och tekniker med sina verk. Installationerna väcker tankar kring hur vi upplever vår urbana miljö och får dig som besökare att se på Stockholm med nya ögon.

Med nya ljusupplevelser på i koniska platser och byggnader vill Nobel Week Lights bjuda in Stockholmarna till firandet av årets Nobelvecka.

Under ett år som på många sätt har varit svårt, är det här en kulturupplevelse som man kan ta del av utomhus, med avstånd till andra. En upplevelse som bidrar med ljus i mörkret när vi som mest behöver det.

Ett stort Tack till alla som medverkar till att genomföra Nobel Week Lights 2020!

Nobel Week Lights Stockholm är initierat och producerat av Annika Levin, Alexandra Manson, Lara Szabo Greisman och Helmet. Satsningen genomförs i samarbete med Nobel Prize Museum med stöd av Stockholm stad, Stockholms Handelskammare och Institut Francais de Suede samt ett flertal övriga partners och belysningsföretag.