– Det är fantastiskt roligt att vi nu kan upprepa förra sommarens succé på Sergels torg. Med platssamverkan där flera aktörer samarbetar för att skapa trygghet återtar vi platserna och ser till att torgen fylls av möten och liv. Vi stockholmare går en annorlunda sommar till mötes och jag hoppas att många kommer ta del av aktiviteterna runt om i Stockholm, som är anpassade efter de rådande rekommendationerna, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd vid Stockholms stad.

– Genom att tillföra konst och kultur levandegör vi Sergels torg, Stockholms hjärta för alla som passerar här varje dag. I år satsar vi på interaktiv ljud- och bildkonst och hoppas på oväntade möten, säger Maria Stigle, verksamhetsansvarig för Platssamverkan Sergels torg.

Konsten kommer finnas på plats på Sergels torg hela sommaren fram till slutet av juli.

Vad som sker på torget:

Kollektivet Livet, som skapat tyginstallationen över Sergels torg, kurerar installationer som har en koppling till gatan och dess mångfald av människor och uttryck. Årets upcyclade möbler på Sergel torg är signerade konstnären Dwane. Upcycling är ett hantverk där objekt som annars skulle blivit skräp återfår ett nytt liv.

Illustratören och designern Erica Jacobson kommer att göra en målning i ett 15 meter långt fönsterparti i Superellipsen/Under Fontänen. Erica är på plats och målar klockan 10-13 den 3, 5, 6 och 9 juni inför alla som passerar i Sergelgången.

Missa inte heller de ljuden under talarstolen, att sjunga tillsammans med en ängel i tunneln eller att genom dans skapa konstverket Partikeldans av konstnären Jaime Reyes.

Om På Sergels torg

På Sergels torg är en del av ett långsiktigt arbete där Stockholms stad tillsammans med Vasakronan, AMF Fastigheter, City i Samverkan, Axfast och Gålöstiftelsen arbetar tillsammans för att öka tryggheten och göra Sergels torg till en levande och inbjudande plats att vara och umgås på.

Följ projektet På Sergels torg på sociala medier:
@pasergelstorg

Läs mer om Stockholms stads arbete med platssamverkan runt om i staden:
https://stad.stockholm/platssamverkan

Presskontakt:

Presschef hos Anna König Jerlmyr: Caroline Cederquist
Telefon: 076-1229197
E-post: caroline.cederquist@stockholm.se

Press och kommunikation Platssamverkan Sergels torg: Emma Englund
Telefon: 076-129 0177
E-post: emma.a.englund@stockholm.se