5:e Hötorgshuset och Sergels torg fortsätter att utvecklas med kultur och kreativitet. Det digitala kulturcentret Space tar nu form inom dess väggar och redan idag är Silvana Imams och Beatrice Elis kreativa hubb F5MMAN på plats. Nu gör även filmen entré.

I ett av 5:e Hötorgshusets skyltfönster, nere på Sergels torg vid ”Under Fontänen”, kommer Film Capital Stockholm och AMF Fastigheter att visa filmer måndagar och vissa torsdagar under perioden 3-20/8. På plats i utomhusbiografen kommer barn, unga och familjer att kunna se klassiska barnfilmer som Kalles Klätterträd såväl som den nya Pelle Svanslös-filmen. Biografen ska spegla sommarens lugn och grönska och vara en temporär oas mitt i city.

  • Vi är stolta över att tillsammans med AMF Fastigheter kunna erbjuda filmvisningar mitt i hjärtat av Stockholm. Film Capital Stockholms långsiktiga strävan efter att ge filmen en tydlig plats i stadsrummet har börjat skapa ringar på vattnet. Nu önskar vi alla, både små och stora, en härlig filmstund tillsammans på Sergels torg, säger Beata Mannheimer, verksamhetschef Film Capital Stockholm

Filmsommar på Sergels torg riktar sig till barn, unga och familjer som besöker Stockholms innerstad under sommaren. Genom att skapa en mindre utomhusbiograf under tak blir det möjligt för hela familjen att ta del av en bioupplevelse på ett corona-anpassat sätt. Den första visningen hålls 3 augusti kl 14-16 och riktar sig till de allra minsta med film från Röda Roboten Animation.

  • Vi har genomlevt en väldigt speciell vår då stadens liv på många sätt varit nedsläckt. Allt eftersom människor börjar hitta tillbaka till stadens hjärta vill vi kunna erbjuda dem nya upplevelser, som de kan ta del av på ett säkert sätt. Som småbarnsförälder har jag själv saknat aktiviteter för barn och familj därför är jag väldigt glad att Film Capital Stockholm och vi har möjlighet att visa klassiker såväl som nya folkkära filmtillskott, säger Magnus Behrenfeldt, stadsutvecklingschef för AMF Fastigheter.

Filmsommar är även starten på ett längre samarbete mellan Film Capital Stockholm och AMF Fastigheter som ska stärka trygghet och trivsel genom att göra film och rörlig bild tillgänglig i stadens rum. Fler aktiviteter kommer att presenteras under hösten.

  • Vi befinner oss i en period där samhället inte är sig likt och längtan efter kultur är stor både för stora och små. Detta samarbete är ett gott exempel på hur man med kultur kan tillgängliggöra öppna arenor och skapa en levande och tryggare stadsmiljö, säger Jonas Naddebo, kultur- och stadsmiljöborgarråd för Stockholms stad.

Utomhusbiografen har 50 sittplatser med god distans till varandra. Visningarna är kostnadsfria.

Program Filmsommar på Sergels torg

3/8 kl 14:00-16:00

Film för de minsta från Röda Roboten Animation

6/8 kl15:00-17:00

Familjefilm Eld & Lågor

10/8 kl14:30-16:00

Barnklassiker Kalles Klätterträd

17/8 kl 14:30-16:00

Familjefilm Pelle Svanslös, ny film från SF Studios (2020)

20/8 kl 15:00-17:00

Familjefilm All Inclusive

Plats: På Sergels torg, vid Under Fontänen i riktning mot Hötorgshusen.

Om Film Capital Stockholm
Film Capital Stockholm är den regionala filmfonden i Stockholm-Mälardalen, på Gotland och Åland. Vi är huvudstadsregionens samarbetsorganisation inom de kreativa och kulturella näringarna med fokus på film, TV och rörlig bild

Om AMF Fastigheter
AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag med 35 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. Genom att utveckla och förvalta våra kontor, handelsplatser och kvarteren runtomkring bidrar vi till en levande och attraktiv stad. AMF Fastigheter är ett helägt dotterbolag till pensionsbolaget AMF. Fastighetsportföljen som AMF Fastigheter förvaltar har idag ett marknadsvärde om cirka 73 miljarder kronor. Läs mer på www.amffastigheter.se