Sergels torg är en av de mest kända men också kanske mest ökända platserna i Stockholm. Området har historiskt varit en plats för kultur, möten, handel, liv och rörelse men har kommit att präglas av en känsla av otrygghet. Sedan 2019 arbetar vi tillsammans med bland andra Stockholms stad, flera fastighetsägare och branschorganisationer för att förändra den bilden. 

AMF Fastigheters vision är att skapa platser där människor vill vara. Trygghet och säkerhet är grundbultar i vår strävan att nå den visionen. En samverkan mellan aktörer och god dialog krävs för att kunna åstadkomma den förflyttning som behövs.  

Därför är vi oerhört stolta och glada över att vara en del av detta initiativ som är ett bevis på vår gemensamma strävan efter en tryggare och mer levande stad.  

Vi ser fram emot att se staden och Sergels torg åter fyllas med liv och rörelse under sommaren. Vi tror att kulturen och konsten spelar en viktig roll för att åstadkomma det.

Vad är På Sergels torg?

På Sergels torg är en del av ett långsiktigt arbete där Stockholms stad tillsammans med AMF Fastigheter, Vasakronan, City i Samverkan, Axfast och Gålöstiftelsen arbetar tillsammans för att göra Sergels torg till en levande och inbjudande plats att vara och umgås på. Staden och polisen samarbetar med fastighetsägare och City i samverkan för att öka tryggheten genom att förändra Sergels torg och Klaraområdet.