Våren är här och nu öppnar Sergels torgs popup-park. Onsdagen den 5 maj flyttar cafémöbler och sommarblommor ut på torget. Besökare kan nu ta en paus i solen, dofta på blommorna, läsa en bok, äta sin lunch, kolla in konsten eller lyssna på en låt. Gratis för alla, skapat av många.  

En särskilt framtagen blomstervagn är planterad med bland annat blodhibiskus och vita kaskadpelargoner och finns i anslutning till möbelgrupperna.  

Verket Rosa Moln, en triangelformad väv i röd och rosa tyll skapat av WOW Landskap, svävar nu över Sergels torg. Konstnärerna Matilda Weinstock och Fredrik Wennberg från WOW Landskap har skapat ett platsspecifikt verk för Sergels torg i form av en stor triangel som speglar torgets karaktäristiska mönster. Konstruktören Egil Bartos har bidragit med en komplex vajermatrix för att molnet ska sväva över Plattan och flera erfarna montörer har jobbat hårt för att få verket på plats.  

- Det känns oerhört spännande att öppna upp sommarens händelser på Sergels torg med besked i form av ett stort konstverk som ska lysa upp torget och bidra till en levande och trygg plats. Det är glädjande att arbetet gör skillnad, för alla som passerar, jobbar och bor i Klarakvarteren, säger Petra Gardos Ek, ordförande (M) Norrmalms stadsdelsnämnd. 

I juni väntar en invigning av parken med ännu fler spännande installationer och konstverk som kommer glädja och väcka frågor om vad Sergels torg kan vara för en plats, och för vilka det offentliga rummet är till för. 

Om På Sergels torg

På Sergels torg är ett platssamverkansprojekt där Stockholms stad tillsammans med Vasakronan, AMF Fastigheter, City i Samverkan, Axfast och Gålöstiftelsen arbetar tillsammans för att göra Sergels torg till ett levande torg där människor trivs och vistas. Det gör vi genom att under stora delar av året tillföra vistelseytor, konst, kultur och aktiviteter i det offentliga rummet.