I kategorin distriktscentrum hamnar AMF Fastigheters handelsplats Fältöversten vid Karlaplan på första plats, följt av Västermalmsgallerian vid Fridhemsplan på andra plats och Ringen Centrum i Skanstull på tredje plats.

– Att Fältöversten, Västermalmsgallerian och Ringen Centrum är med bland stockholmarnas favoritcentrum tycker vi såklart är jättekul! För oss är våra handelsplatser ett viktigt inslag i skapandet av levande stadsrum där människor vill vara, säger Henriette Johansson, chef för Stadsrum & Retail på AMF Fastigheter.

Handeln är en viktig del av AMF Fastigheters affärsstrategiska arbete.

– Handelsplatserna är och kommer att fortsätta vara en viktig satsning för oss. Här kommer vi fortsätta att verka för en hållbar och anpassad utveckling av handeln i Stockholm city. Vi ser också att nya typer av koncept, ett varierat utbud av retail och service samt en mix av upplevelser på våra handelsplatser kommer att vara drivande i den utvecklingen, avslutar Henriette Johansson.

I takt med att restriktionerna lättar i pandemins spår ser flera nya satsningar för framtidens handel dagens ljus. Under 2022 sker flera spännande etableringar i AMF Fastigheters handelsplatser. Bland annat slår IKEA upp dörrarna till sitt första Cityvaruhus i Gallerian.

I kategorin Stockholmarnas favoritcentrum hamnade Täby Centrum på första plats och i kategorin citygallerior NK. Läs mer här.