- Efter två år med pandemi har människor ett stort behov av upplevelser och möten. Det ser vi inte minst genom att besökstalen för våra handelsplatser Mood Stockholm och Gallerian har fått en stark återhämtning under våren. Vissa helger har besökarna till och med överträffat 2019 års nivåer. Därför är vi glada att ytterligare berika City genom att göra Jakobsbergsgatan mer upplevelserik. Vi kommer även bjuda på en härlig gatufest med mat och musik på platsen den 19-20 maj, säger Cecilia Åkesson, centrumchef på AMF Fastigheter.

Jakobsbergsgatan är en del av Moodkvarteret som ägs av AMF Fastigheter. Jakobsbergsgatan, som förbinder Sveavägen med Stureplan, var tidigare en anonym plats och har under senare år utvecklats till ett populärt gångstråk året runt. Ett säkert vårtecken är när den linspända dekoren – helt ny för i år – sätts upp mellan husfasaderna i slutet av april och sätter färg på gatan.

- Vi vill bidra till ett stadsliv som ökar stadens attraktionskraft och människors välmående. Genom satsningen på Jakobsbergsgatan som sommargågata skapar vi en inspirerande, urban miljö som känns trygg och lockar besökare, säger Magnus Behrenfeldt, stadsutvecklingschef på AMF Fastigheter.

Konceptet Levande Stockholm syftar till att levandegöra stadens offentliga rum genom att skapa trivsamma utemiljöer och ett attraktivt stadsliv. Den 9 maj invigdes årets sommarplatser på Malmskillnadsgatan av trafikborgarrådet Daniel Helldén.

Under sensommaren kommer besökare kunna få ta del av fler upplevelser på Jakobsbergsgatan i samband med konstfestivalen Wallstreet Stockholm.

Läs mer om Levande Stockholm: Sommarplatser - Upplev Stockholm

Läs mer om Wallstreet Stockholm: Wallstreet Stockholm