"Vi är så glada över att välkomna Johan Karlgren tillbaka till oss. Hans lekfulla pixelkonst ger verkligen nytt liv till kvarteret och bjuder in till både möten och samtal mellan människor, säger Per Helgesson”, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Konstverken – som är gjorda av pärlor – har ofta form av välkända figurer från film-, serie- och tv-spelsvärlden och har fått stor internationell uppmärksamhet. Johan Karlgren har turnerat med sina pärlade verk i gatumiljöer över hela Europa och har ställt ut på gallerier i Stockholm, Paris och Taipei. En pärlplatteversion av Vermeers klassiska verk Flicka med pärlörhänge finns på kungliga museet i Holland. Pappas Pärlor har också ett populärt konto på Instagram.

”Jag vill att man ska få känslan av att spelens fiktion har invaderat vardagen. Min avsikt är att skapa oväntade inslag som överraskar och ger glädje”, säger Johan Karlgren.

AMF Fastigheter har samarbetat med Pappas Pärlor tidigare, med en utställning i Stockholmsverken som blev en stor succé. Då fick besökarna själva leta reda på verken som fanns placerade runt om i kvarteret. Verken i den nya utställningen kommer att placeras på innergården, mitt i blickfånget för de förbipasserande.

”Det finns så mycket att utforska i Stockholmsverken och vi vill med Johan Karlgrens konst addera ännu mer kreativitet och glädje till kvarteret. Konst och kultur är otroligt viktigt för att ge liv åt en plats, säger Per Helgesson”, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Stockholmsverken är AMF Fastigheters senaste kvarterssatsning med fokus på kreativitet. Stockholmsverken ligger ett stenkast från Mariatorget och i kvarteret samsas restauranger med innovationsföretag. Området är Europas mest spelutvecklartätaste, med några av världens största dataspelutvecklare på plats. Något som passar väl ihop med verken av Pappas Pärlor. Utställningen kommer gå att se från och med den 25 augusti och är en del av konstfestivalen Wallstreet Stockholm. Konstfestivalen pågår augusti ut, med 100 offentliga konstverk utplacerade runt om i staden.

Om eventet:
Vad: Världens minsta konstuställning med pärlplattekonst
Var: Stockholmsverken, Magnus Laduslåsgatan 5
När: 25-31 augusti

Läs mer:
Wallstreet Stockholm
Konst av Johan Karlgren ”Pappas pärlor” – Wallstreet Stockholm
Johan Karlgren (@pappasparlor) • Foton och videoklipp på Instagram