Alla samtal kommer att publiceras här. Håll utkik eller följ AMF Fastigheter i våra sociala medier om du inte vill missa ett avsnitt.

Den kreativa staden (avsnitt 1)

Mer mat. Mer innovation. Mer kärlek. Behöver Stockholm fler experimentella matupplevelser? Vems ansvar är det egentligen att driva stadens utveckling? Svaret på dessa frågor – och mycket annat som rör Stockholms framtid – får du i det första avsnittet av Människobyn. Medverkar i samtalet gör Anna König Jerlmyr, finansborgarråd, Frida Ronge, kreativ ledare på Tak, samt Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter. Per Schlingmann leder samtalet.

Avsnittet Den kreativa staden spelades in den 20 februari i det nya citykvarteret Urban Escape framför en engagerad publik.

Vad vill dagens unga med Stockholm? (avsnitt 2)

I det andra avsnittet av samtalsserien Människobyn pratar vi om och med den unga generationen. Stockholm behöver bli mer inkluderande - men hur?

Hör Aida Vrazalica, Ahmed Abdirahman, Anne-Marie Andric och Mats Hederos diskutera detta och andra frågor som handlar om hur Stockholm kan bli en bättre plats för unga. Per Schlingmann leder samtalet.

Samtalet spelades in på Stockholm under Stjärnorna i Urban Escape den 19 mars.

Musikstaden Stockholm (avsnitt 3)

I det tredje avsnittet av Människobyn möts ett skivbolag, en artist, en streamingtjänst och ett fastighetsbolag för att diskutera hur Stockholm kan bli mer attraktivt för kreativa näringar i allmänhet och musik i synnerhet. Fler studios, scener och mötesplatser behövs – men vems är ansvaret?

Hör Jenny Hermanson, nordisk vd för Spotify, Per Sundin, vd för Universal, rapparen Namo Marouf, känd under artistnamnet Lilla Namo samt Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter prata utmaningar och möjligheter. Per Schlingmann leder samtalet.

Det tredje avsnittet spelades in den 9 maj i femte Hötorgshuset vid Sergels torg, en plats med mycket musikhistoria. Rockklubben Underground, där U2 gjorde sin första Sverigespelning 1981, och skivaffären Megastore låg tidigare i bottenvåningen.

Austin VS Stockholm (avsnitt 4)

I det fjärde avsnittet av AMF Fastigheters podd Människobyn fördjupar vi oss ytterligare i temat musik. Hör USA-experten Billy McCormac och Mats Hederos, vd AMF Fastigheter diskutera likheter och skillnader mellan Austin och Stockholm. Vi intervjuar Brendon Anthony, Director of Texas Music Office, om hur staden Austin lyckats etablera sig som en av världens främsta musikstäder.

 

Mina drömmars torg (avsnitt 5)

Varför väcker Klarakvarteren så mycket känslor? Var rivningarna bara till ondo eller har de lett till något gott? I det här avsnittet träffar vi arkitekturhistorikern Martin Rörby. Vi får en historielektion om Stockholms och Klarakvarterens utveckling och pratar om varför man inte ska underskatta historiens betydelse när man bygger för framtiden. Petra Wester leder samtalet.

 

Stadens och företagens roll i klimatomställningen (Avsnitt 6)

I avsnitt #6 av podden Människobyn samtalar Lisen Schultz, Stockholm Resilience Centre, Anna Högberg, Futerra och Mats Hederos, AMF Fastigheter, om klimatet och om städernas och företagens möjligheter att bidra till en mer hållbar utveckling.

 

Restaurangerna – Stockholmarnas nya vardagsrum?

(Avsnitt 7)

Ett bra utbud av mat och dryck är en viktig del i attraktiva områden och städer. Vilka trender ser vi och vad är branschens största utmaningar? I avsnitt #7 av podden Människobyn möter vi Fredrik Eriksson, en av Sveriges mest erfarna och prisbelönta kockar och krögare. Vi pratar om allt ifrån vad hållbarhet betyder inom restaurangbranschen till vad man ska laga för middag till en stjärnkock.

 

P.U.S.H. (Avsnitt 8)

P.U.S.H. - Performance Urban Skate House – är en unik satsning för skateboardintresserade i Gallerian. I avsnitt #8 av podden Människobyn ställer Mats Hederos, VD för AMF Fastigheter, några frågor till en av grundarna, Alexander Lindgren. Trevlig lyssning och välkommen till P.U.S.H.!

 

Sommaren i Stockholm (Avsnitt 9)

Många funderar över hur sommaren 2020 kommer att se ut i Stockholm. Välkommen till ett samtal med Christer Fogelmarck, VD Parks and Resorts som bland annat äger Gröna Lund, Caroline Strand, VD för Visit Stockholm och Mats Hederos, VD AMF Fastigheter, där vi pratar sommar och turism!