Trossen 12, mera känd som Västermalmsgallerian, är belägen mitt i hjärtat av Kungsholmen. Fastigheten består till största delen av en handelsplats med butiker men innehåller även kontor. Västermalmsgallerian ligger i direkt anslutning till Fridhemsplans tunnelbanestation, samt till bussar och flygbussar.

Omgivningen runt fastigheten

Stadsdelen växer stadigt med flera nybyggda områden, såsom Lilla Essingen och Västra Kungsholmen. Ett stenkast från fastigheten finns grönområden som Norr Mälarstrand, Hornsbergs strand och Rålambshovsparken.

Området präglas av bostäder och kontor, men är även känt för sina många restauranger och caféer. 

Kommunikationer

Fastigheten ligger i direkt anslutning till Fridhemsplans tunnelbanestation, där både grön och blå linje passerar.  I området finns bra gång- och cykelvägar och ett flertal busshållplatser, inklusive den för flygbussarna. 

Parkering

Garage finns i fastigheten med infart från Alströmergatan.

Historik

Fastigheten byggdes år 1975, och efter en ombyggnation 2003 slog Västermalmsgallerian slog upp sina portar, då med Familjebostäder som ägare.

Miljö

Energi, byggvaror och installationer i fastigheter har stor påverkan på miljön. Därför har vi på AMF Fastigheter ett självklart ansvar att tänka långsiktigt när vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter. Det gör vi genom att arbeta för effektivare energianvändning, kloka materialval, förbättrad inomhusmiljö och miljöanpassad avfallshantering. Våra elinköp är alltid märkta Bra Miljöval och vi väljer klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla.

Fastighetsservice

Vi på AMF Fastigheter har egen driftpersonal och varje fastighet har sitt eget team. Våra fastighetstekniker finns regelbundet på plats och som hyresgäst kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med ditt fastighetsteam. Läs mer om vad som gäller för denna fastighet på hyresgästsidan.