Med bästa läge i hjärtat av Östermalm ligger Fältöversten, ett självklart alternativ för områdets alla boende och yrkesarbetande, då de ska uträtta sina vardagsärenden. I Fältöversten finns bland annat Sabis, Slagteriaktibolaget och Klang Market, samt en mängd kläd- och skobutiker, liksom stadsdelens bredaste serviceutbud. 

Omgivning

Fältöversten är beläget mitt emellan Karlaplan och Vallhallavägen, alldeles intill några av Stockholms innerstads mest attraktiva kvarter och granne med Djurgården. Här varvas pampiga sekelskifteshus med mysiga kvarterskrogar och små exklusiva butiker. 

Kommunikationer

Från Karlaplans tunnelbanestation finns en direktentré in till Fältöversten. Blå busslinje nummer 1 och 4 stannar i närheten, och Värta- och Frihamnen, två av Stockholms mest trafikerade hamnar, är inte långt bort.

Historik

Fältöversten byggdes 1973 och renoverades och byggdes om till nuvarande skick 2003. Området där Fältöversten idag ligger behöll länge en lantlig prägel och användes som betesmark ända in på 1870-talet. I slutet av 1800-talet beslöt man att anlägga en vinkelboulevard. Karlavägen-Karlaplan-Narvavägen och norr om Karlaplan drogs Vallhallavägen fram. Detta blev startskottet för "urbaniseringen" av området kring Karlaplan och i början av 1900-talet började man sedan så smått uppföra bebyggelse i kvarteren.

Miljö

Energi, byggvaror och installationer i fastigheter har stor påverkan på miljön. Därför har vi på AMF Fastigheter ett självklart ansvar att tänka långsiktigt när vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter. Det gör vi genom att arbeta för effektivare energianvändning, kloka materialval, förbättrad inomhusmiljö och miljöanpassad avfallshantering. Våra elinköp är alltid märkta Bra Miljöval och vi väljer klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla.

Fastighetsservice

På AMF Fastigheter har vi egen driftpersonal och varje fastighet har sitt eget team. Våra fastighetstekniker finns regelbundet på plats och som hyresgäst kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med ditt fastighetsteam. Läs mer om vad som gäller för denna fastighet på hyresgästsidan.