Nära Medborgarplatsen i Stockholm ligger kontorsfastigheten Pelarbacken Mindre 23 som totalrenoverats till ett miljösmart hus.

Den ursprungliga fastigheten byggdes mellan 1959 och 1964, en tillbyggnad uppfördes 1989 och en omfattande renovering gjordes 2011. Hela fastigheten på 18 500 kvadratmeter har byggts om från grunden till en modern byggnad med många miljösmarta energilösningar som minskar husets energianvändning med över 50 procent. Lokalerna lämpar sig väl för både öppen och rumsindelad planlösning. 

Omgivningen runt fastigheten

Södermalm har ett rikt och varierat utbud av varor och tjänster och en restaurangtäthet som överträffar övriga innerstaden. Här finns även många konstgallerier, ateljéer och verkstäder.

Kommunikationer

Tunnelbanestation Medborgarplatsen ligger på cirka fem minuters gångavstånd från Pelarbacken. Till pendeltågsstation Södra Station tar det cirka 10 minuter att gå.

Parkering

I byggnaden finns ett garage för kontorshyresgäster samt ett cykelförråd.

Miljö

Energi, byggvaror och installationer i fastigheter har stor påverkan på miljön. Därför har vi på AMF Fastigheter ett självklart ansvar att tänka långsiktigt när vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter. Det gör vi genom att arbeta för effektivare energianvändning, kloka materialval, förbättrad inomhusmiljö och miljöanpassad avfallshantering. Våra elinköp är alltid märkta Bra Miljöval och vi väljer klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla.

Fastighetsservice

Vi på AMF Fastigheter har egen driftpersonal och varje fastighet har sitt eget team. Våra fastighetstekniker finns regelbundet på plats och som hyresgäst kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med ditt fastighetsteam. Läs mer om vad som gäller för denna fastighet på hyresgästsidan.