Rektangeln 21, mera känd som Ringen Centrum, ligger i hjärtat av Södermalm och har varit den självklara mötes- och handelsplatsen i mer än 20 år. Med sitt centrala läge vid Skanstull erbjuder Ringen Centrum mer än 50 butiker, samt sedan december 2016 även Söders matscen, Teatern.

Omgivning runt fastigheten

Ringen är beläget i korsningen Götgatan/Ringvägen, mitt i pulserande Södermalm som med sina cirka 102 000 invånare är Stockholms mest tätbefolkade stadsdel. Härifrån är det nära till allt; Medborgarplatsen med sitt rika utbud av restauranger, barer och kultur, Nytorget med sina många cafeer och uteserveringar, samt grönområden som Tantolunden och Vitabergsparken. 

Kommunikationer

Ringen Centrum ligger i direkt anslutning till Skanstulls tunnelbanestation och flertalet busslinjer. På tio minuters promenadavstånd ligger även Södra Station.

Historik

Ringen centrum ligger i bottenplanet på ett bostadshus som uppfördes 1979-1981 efter ritningar av arkitektfirman Höjer & Ljungqvist. Ringen centrum invigdes 1983 och har sedan dess byggts om och utvidgats vid tre tillfällen, 1996, 2004 och 2016. Vid ombyggnationen 1996 etablerade sig flera av de stora kedjorna i centrumet, och 2016 tillkom även matkonceptet Teatern.

Ringen ligger precis som så mycket annat i Stockholm på historisk mark. Kvarteret Rektangeln bestod ursprungligen av kvarteren Rektangeln och Uret med anor från 1600-talets rutnätsplan. I en tomtbok från 1674 nämns det här området som en del av brännvinsbrännaren Sven Perssons trädgård. Senare, under delar av 1800- och 1900-talet, låg här Piehls nya bryggeri.

Miljö

Energi, byggvaror och installationer i fastigheter har stor påverkan på miljön. Därför har vi på AMF Fastigheter ett självklart ansvar att tänka långsiktigt när vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter. Det gör vi genom att arbeta för effektivare energianvändning, kloka materialval, förbättrad inomhusmiljö och miljöanpassad avfallshantering. Våra elinköp är alltid märkta Bra Miljöval och vi väljer klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla.

Fastighetsservice

Vi på AMF Fastigheter har egen driftpersonal och varje fastighet har sitt eget team. Våra fastighetstekniker finns regelbundet på plats och som hyresgäst kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med ditt fastighetsteam. Läs mer om vad som gäller för denna fastighet på hyresgästsidan.