Trumman 2 är en av två fastigheter i Stockholmsverken, och ligger i korsningen Magnus Ladulåsgatan – Rosenlundsgatan, med en av långsidorna längs Södermalmsallé. Det tegelröda kvarteret var en gång i tiden ett industrinav på Södermalm. Idag är det en kontrastrik mötesplats och växande matdestination. I Stockholmsverken finns totalt 20 000 kvm moderna kontorslokaler och 3 000 kvm restaurang och retail.

Fastigheten Trumman 2 består av en nybyggd del och två äldre kulturhistoriskt intressanta byggnader. Här tillverkade Luth och Roséns Elektriska aktiebolag mekaniska och elektriska maskiner fram till mitten av 1960-talet. Den moderna delen utgörs av en byggnad uppförd 1990-1991. I samband med nybyggnationen genomgick de äldre byggnaderna en varsam renovering och modernisering. Därefter har ytterligare moderniseringar skett av de kulturhistoriskt intressanta husen. Fastigheten är miljöcertifierad och är på totalt 19.676 kvm exkl. garage.

Omgivningen runt fastigheten

I Stockholmsverken blir du granne med en rad kreativa bolag, däribland spelutvecklare, arkitektbyråer och så även Stockholm Design District. Paradox Interactive, Ninjas in Pyjamas, Fatshark, Arkitema och co-working aktören The Park, är några av de välkända bolag du finner här. På gatorna runt Stockholmsverken bubblar det av nyinflyttade mat- och dryckeskreatörer, och så även av möbel- och designföretag.

Kommunikationer

Utmärkta kommunikationer via Citybanan. Tunnelbana Mariatorget och Medborgarplatsen i närområdet. Tre minuter med pendeltåg in till Stockholms central, åtta minuter till Odenplan. Företag i området vittnar om att den välutbyggda kollektivtrafiken spelar stor roll för att kunna rekrytera och behålla kompetenta medarbetare.

Historik

Fastigheten Trumman 2 består av en nybyggd del och två äldre kulturhistoriskt intressanta byggnader. Här tillverkade Luth och Roséns Elektriska aktiebolag mekaniska och elektriska maskiner fram till mitten av 1960-talet. Den moderna delen utgörs av en byggnad uppförd 1990-1991. I samband med nybyggnationen genomgick de äldre byggnaderna en varsam renovering och modernisering. Därefter har ytterligare moderniseringar skett av de kulturhistoriskt intressanta husen.

Miljö

Energi, byggvaror och installationer i fastigheter har stor påverkan på miljön. Därför har vi på AMF Fastigheter ett självklart ansvar att tänka långsiktigt när vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter. Det gör vi genom att arbeta för effektivare energianvändning, kloka materialval, förbättrad inomhusmiljö och miljöanpassad avfallshantering. Våra elinköp är alltid märkta Bra Miljöval och vi väljer klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla.

Fastighetsservice

På AMF Fastigheter har vi vår egen driftpersonal, och varje fastighet har sitt eget team. Våra fastighetstekniker finns regelbundet på plats och som hyresgäst kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med ditt fastighetsteam. Läs mer om vad som gäller för denna fastighet på hyresgästsidan.