I Södra Stationsområdet på Södermalm, vid korsningen Rosenlundsgatan och Maria Bangata, ligger fastigheten Tobaksmonopolet 6. Fastigheten är nyrenoverad och Green Building-klassad, och fasaden är kulturhistoriskt intressant och skyddad. 

Omgivningen runt fastigheten

Många restauranger, allmän service och grönområden finns i närheten.

Kommunikationer

I området finns goda kommunikationer med pendeltågstationen Södra Station i närheten. Tunnelbanestation Mariatorget ligger inom 10 minuters gångavstånd.

Parkering

Parkeringsgarage finns i byggnaden. Fastighetens hyresgäster kan anmäla sitt intresse via mail till fastighetschefen. Cykelställ finns på fastighetens innergård, och i garaget finns en inhägnad cykelparkering med kodlås.

Historik

Kvarteret Tobaksmonopolet är beläget i hjärtat av stadsdelen Södermalm i Stockholm och är fullt av spännande arkitekturhistoria. Ivar Tengbom har ritat några av fastigheterna, liksom Eskil Sundahl.

Idag är större delen av kvarteret kulturminnesskyddat och byggnaderna är bevarade, men har efterhand fått nya funktioner. I byggnaden "Monopolet" har ett antal företag i möbel- och designbranschen samlat sina showrooms och bildat "Stockholm Design District".

Miljö

Energi, byggvaror och installationer i fastigheter har stor påverkan på miljön. Därför har vi på AMF Fastigheter ett självklart ansvar att tänka långsiktigt när vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter. Det gör vi genom att arbeta för effektivare energianvändning, kloka materialval, förbättrad inomhusmiljö och miljöanpassad avfallshantering. Våra elinköp är alltid märkta Bra Miljöval och vi väljer klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla.

Fastighetsservice

Vi på AMF Fastigheter har egen driftpersonal och varje fastighet har sitt eget team. Våra fastighetstekniker finns regelbundet på plats och som hyresgäst kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med ditt fastighetsteam. Läs mer om vad som gäller för denna fastighet på hyresgästsidan.