Fastigheten Grävlingen 12, också kallad CityCronan, omfattar cirka 40000 kvm kontor, butiker, restauranger och bostäder i bästa cityläge. Tre fristående byggnader med 10-12 våningar ovan mark bildar tillsammans ett helt kvarter som omgärdas av Regeringsgatan, Mäster Samuelsgatan, Jakobsbergsgatan och Malmskillnadsgatan. En större renovering och ombyggnation genomfördes 2002. Ytterligare ombyggnation genomfördes under 2017-2018. Vid den stora, inglasade innergården finns flera restauranger.

Omgivningen runt fastigheten

Området är ett av Stockholms mest eftertraktade kontorslägen med ett stort utbud av populära restauranger, caféer och service. Bland grannarna märks flera av de stora bankerna och Sveriges största advokatbyråer samt shoppinggallerian MOOD Stockholm. Avståndet till Stureplan är bara 300 meter samt till Sergels Torg cirka 500 meter.

Kommunikationer

Det är lätt att ta sig till CityCronan. Till T-centralen med tunnelbana, pendeltåg och fjärrtåg tar det bara fem till tio minuter att promenera. Likaså till World Trade Center med flygbussar och Arlanda Express. Andra tunnelbanestationer närheten är Hötorget och Östermalmstorg.

Parkering

I byggnaden finns ett garage.

Miljö

Energi, byggvaror och installationer i fastigheter har stor påverkan på miljön. Därför har vi på AMF Fastigheter ett självklart ansvar att tänka långsiktigt när vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter. Det gör vi genom att arbeta för effektivare energianvändning, kloka materialval, förbättrad inomhusmiljö och miljöanpassad avfallshantering. Våra elinköp är alltid märkta Bra Miljöval och vi väljer klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla.

Fastighetsservice

På AMF Fastigheter har vi vår egen driftpersonal, och varje fastighet har sitt eget team. Våra fastighetstekniker finns regelbundet på plats och som hyresgäst kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med ditt fastighetsteam. Läs mer om vad som gäller för denna fastighet på hyresgästsidan.