Hammaren 15, även kallat Europahuset, är en centralt belägen fastighet om sju våningar mitt i det trendiga Mood-kvarteret.

Historik

Sitt namn "Europahuset" har byggnaden fått i och med att Europaparlamentets informationskontor och EU-kommissionens representation i Sverige har sina lokaler här. Fastighet uppfördes under åren 1977-78, och genomgick en mer omfattande renovering år 2006-2008. Byggnaden är u-formad med totalt sju våningsplan ovan mark, samt två källarplan. Vissa av de nedre våningsplanen är i suterräng. Mot kvarterets mitt finns en inbyggd och inglasad gård. Huvuddelen av våningsplanen ovan mark utgörs av kontorslokaler, butikslokaler finns i bottenplanet och garage i källaren. Våningsplanen har en bra variation mellan rumslösning och öppna kontorslandskap.

Omgivningen runt fastigheten

Området kring Regeringsgatan är ett av Stockholms mest eftertraktade kontorslägen. Mer centralt kan man knappast sitta. Här mitt i storstadspulsen är det nära till allt - butiker, restauranger, kommunikationer och kultur. Tvärs över gatan ligger det nya Mood Stockholm – en stad i staden med butiker.

Kommunikationer

Det är lätt att ta sig till Regeringsgatan. Till Centralen med tunnelbana, pendeltåg och fjärrtåg tar det bara ett par minuter att promenera. Likaså till World Trade Center med flygbussar och Arlanda Express. Andra tunnelbanestationer som ligger i fastighetens närhet är Hötorget och Östermalmstorg.

Parkering

Garage finns i fastigheten. Uthyrning sker via www.q-park.se

Miljö

Energi, byggvaror och installationer i fastigheter har stor påverkan på miljön. Därför har vi på AMF Fastigheter ett självklart ansvar att tänka långsiktigt när vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter. Det gör vi genom att arbeta för effektivare energianvändning, kloka materialval, förbättrad inomhusmiljö och miljöanpassad avfallshantering. Våra elinköp är alltid märkta Bra Miljöval och vi väljer klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla.

Fastighetsservice

På AMF Fastigheter har vi vår egen driftpersonal, och varje fastighet har sitt eget team. Våra fastighetstekniker finns regelbundet på plats och som hyresgäst kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med ditt fastighetsteam. Läs mer om vad som gäller för denna fastighet på hyresgästsidan.