Stigbygeln 5, mera känd som nummer fem av "Hötorgshusen", med läge närmast Sergels Torg. Fastigheten är 72 meter hög och består av 21 våningsplan.

De fem höghusen ritades av fem olika arkitekter. Sven Backström och Leif Reinius ritade den femte Hötorgsskrapan, som byggdes 1961-65. Det femte Hötorgshuset skiljer sig från de övriga genom att våningsplanen har fönster från golv till tak.

Omgivningen runt fastigheten

Området kring Hötorget och Sergels Torg är ett av Stockholms mest eftertraktade kontorslägen. Mer centralt kan man knappast sitta. Här mitt i storstadspulsen är det nära till allt - butiker, restauranger, kommunikationer och kultur.

Kommunikationer

Närmaste tunnelbanestationer är T-Centralen och Hötorget. Från T-Centralen utgår även pendeltåg, och vid angränsande Centralstationen fjärrtåg, bussar, flygbussar och Arlanda Express.

Parkering

Garageplatser finns i Hötorgsfaret, för bokning av plats kontakta Q-Park

Miljö

Energi, byggvaror och installationer i fastigheter har stor påverkan på miljön. Därför har vi på AMF Fastigheter ett självklart ansvar att tänka långsiktigt när vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter. Det gör vi genom att arbeta för effektivare energianvändning, kloka materialval, förbättrad inomhusmiljö och miljöanpassad avfallshantering. Våra elinköp är alltid märkta Bra Miljöval och vi väljer klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla.

Fastighetsservice

Vi på AMF Fastigheter har egen driftpersonal och varje fastighet har sitt eget team. Våra fastighetstekniker finns regelbundet på plats och som hyresgäst kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med ditt fastighetsteam. Läs mer om vad som gäller för denna fastighet på hyresgästsidan.