Atleten 5 är en modern kontorsfastighet belägen i korsningen Landsvägen/Gjuteribacken intill Sundbybergs Station och Solna Business Park. Byggnaden har sju våningsplan, varav två i souterräng, samt två entréer med separata trapphus och egna hissar. I huset finns restaurang samt bil- och cykelparkering. Fastigheten är miljöcertifierad med miljöbyggnad Silver.

Omgivningen runt fastigheten

Fastigheten är belägen i Centrala Sundbyberg, bara några minuter från Stockholm city. I Sundbyberg återfinns bland annat Solna Business Park och Signalfabriken med hotell, butiker, restauranger, företag, bostäder och bibliotek. Marabouparken och Bällstaån ligger på promenadavstånd, och inom några minuters bilväg når man Arenastaden med Mall of Scandinavia och Friends Arena.

Kommunikationer

Sundbyberg är en knutpunkt för Stockholms kollektivtrafik. Tunnelbana, pendeltåg, bussar, flygbussar och spårvagn trafikerar stationen dygnet runt. Även regionaltågen mot Västerås, vissa fjärrtåg och ett flertal
busslinjer stannar här. Med bil når man snabbt E4 via påfart från Frösundaleden och E18 via påfart från Rissneleden. Även närheten till Arlanda och Bromma flygplats gör området attraktivt.

Utanför fastigheten löper gång- och cykelvägar till Stockholms city, Kista och Solna.

Parkering

I byggnaden finns ett garage med platser för våra hyresgäster.

Historik

Byggnaden är ritad av Scheiwiller Svensson Arkitektkontor och uppfördes av Skanska 1999.

Miljö

Energi, byggvaror och installationer i fastigheter har stor påverkan på miljön. Därför har vi på AMF Fastigheter ett självklart ansvar att tänka långsiktigt när vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter. Det gör vi genom att arbeta för effektivare energianvändning, kloka materialval, förbättrad inomhusmiljö och miljöanpassad avfallshantering. Våra elinköp är alltid märkta Bra Miljöval och vi väljer klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla.

Fastighetsservice

På AMF Fastigheter har vi egen driftpersonal och varje fastighet har sitt eget team. Våra fastighetstekniker finns regelbundet på plats och som hyresgäst kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med ditt fastighetsteam. Läs mer om vad som gäller för denna fastighet på hyresgästsidan.