Fatburen är centralt belägen nära Medborgarplatsen, mellan Magnus Ladulåsgatan, Västgötagatan och Södermalmsallén. I byggnaden finns idag kontor, restauranger och gym. Fullt uthyrd kommer cirka 3 000 personer att arbeta i fastigheten.

Södermalm har stor potential med en levande stadsmiljö och en bra blandning av bostäder, arbetsplatser, handel och nöjesliv. Med Fatburen kan vi komplettera vårt befintliga innehav runt Södra station och Skanstull. Genom att ta ett helhetsgrepp ökar vi trivseln och attraktionskraften för hela området på sikt, säger Fredrik Ronvall, transaktionschef på AMF Fastigheter.

Fatburen är nästan fullt uthyrd och har under 2014 och 2015 anpassats för nya hyresgäster. Allmänna utrymmen har moderniserats, entréer byggts om och den tekniska standarden förbättrats. I närheten finns ett stort utbud av restauranger, butiker, service och utmärkta spårbundna kommunikationer.

– Kontorsmarknaden på Södermalm förändras och vi ser nya kluster av snabbväxande, kreativa bolag inom teknik, spel, design, reklam och media bland våra hyresgäster. När Citybanan är klar 2017 ökar tillgängligheten ytterligare och bidrar positivt till områdets utveckling, säger Mats Hederos, VD på AMF Fastigheter.

Genom förvärvet uppgår AMF Fastigheters bestånd på Södermalm till 131 000 kvadratmeter uthyrbar area. Transaktionen sker genom ett bolagsförvärv med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 3,06 miljarder kronor. Säljare är Aareal Bank AG.

Tillträde sker i april 2016.