– Vi sökte en kreativ plats i hjärtat av Stockholm där vi kan inspireras och utvecklas. Sedan starten för två år sedan har vi lärt oss mycket kring våra egna och våra medlemmars behov. Det ser vi fram emot att kunna applicera när vi nu flyttar. Tillsammans med designern Mikael Lagerström, nu på Design Lab, som tidigare arbetat med IKEA, H&M och utvecklat koncept för ytterligare en internationell möbelkedja, kommer vi att skapa en fantastisk känsla, en SUP46lokal 2.0, säger Jessica Stark, VD på SUP46.

SUP46 (Startup People of Sweden) är ett medlemskapsbaserat community för digitala startups med globalt fokus. Sedan starten i oktober 2013 har de faciliterat tillväxt för sina medlemmar genom ett nätverk av investerare, partners och rådgivare. SUP46 har hittills hållit till på Regeringsgatan 29 och har för närvarande drygt 50 startups som medlemmar, däribland Fishbrain, Instabridge och Universal Avenue.

Stockholm växer vilket ställer nya krav på vad företag behöver för att behålla och utveckla talangfulla medarbetare. Genom att skapa ekosystem för nya entreprenörer, innovationsdrivna tillväxtbolag och storbolag i Stockholms city lockas allt fler innovationsdrivna företag till kvarter som Urban Escape och Mood.

– Vi är både stolta och glada över att SUP46 återigen har valt oss som samarbetspartner. Att de är med och formar även kvarteren runt Mood Stockholm tillsammans med oss är jättekul. Jag är övertygad om att de kommer att göra ett starkt avtryck, säger Mats Hederos, VD på AMF Fastigheter.

AMF Fastigheter märker en allt större efterfrågan på nyskapande och pulserande platser i Stockholm city. När samarbetet nu fortsätter blir SUP46 en viktig del av AMF Fastigheters satsning att utveckla kvarteren runt Mood Stockholm till en mer öppen, brokig och inspirerande plats.

Omvandlingen av kvarteren runt Mood Stockholm tar rygg på stadsutvecklingsprojektet Urban Escape Stockholm. AMF Fastigheters mål är att vitalisera Stockholm city genom att omvandla tidigare bortglömda och slutna kvarter till öppna och levande platser där företag, besökare och stockholmare vill vara.