- Det känns fantastiskt roligt att vårt arbete i Stockholms city uppmärksammas. Samarbetet med innovationshuset Epicenter och start-uphubben SUP46 har gett många ringar på vattnet och vi har lyckats skapa ett nav för digitala bolag i city. Parallellt har vi utvecklat Urban Escape-kvarteret som nu är på väg att bli ett av stans trevligaste områden, säger Mats Hederos, VD AMF Fastigheter. 

Boosting the Capital-priset syftar till att uppmärksamma personer som bidrar till att huvudstadsregionen blir mer attraktiv, innovativ och rolig. Priset kommer att delas ut varje månad och pristagare kommer att vara enskilda individer, företagare, politiker och innovatörer vars idéer och insatser bidragit till regionens positiva utveckling.

- För oss handlar det om att skapa platser där människor vill vara. Vi tror på möten mellan människor och blandning av verksamheter. Ett exempel är hur vi genom vårt samarbete med Liljevalchs Vårsalong lät konsten ta plats bland kontor, hotell och digitala entreprenörer i Urban Escape. Det var ett oväntat och berikande möte i en helt ny miljö, säger Mats Hederos.

I våras delinvigde AMF Fastigheter Urban Escape med två nya livsstilshotell, flera restauranger och en takterrass med 360 graders utsikt över staden. I augusti invigdes också nya Brunkebergstorg. Parallellt arbetar AMF Fastigheter med att fortsätta utveckla Mood-kvarteret till en urban och nytänkande mötesplats i city.