Digitalakademin grundades av Google i samarbete med Almi hösten 2015 och är ett kostnadsfritt utbildningsprogram som innefattar onlinekurser och utbildningsevent. Sedan starten har man utbildat över 23 000 personer i Sverige.

Den 3 maj öppnar Digitalakademin sin första fysiska utbildningslokal i centrala Stockholm för att kunna erbjuda fler möjligheten att öka sina digitala kunskaper. Satsningen sker i samarbete med Stockholms stad, Almi och Arbetsförmedlingen.

  • Jobben inom den digitala sektorn förväntas att fördubblas till 2030, med förändrade kompetenskrav som följd. Tillsammans med våra samarbetspartners skapar vi därmed detta koncept för att rusta Sverige för morgondagen, säger Anna Wikland, Sverigechef, Google.

Målet är att under en sexmånadersperiod utbilda 10 000 stockholmare inom Digitalakademin. Alla är välkomna, men fokus kommer att ligga på företagare, studenter och arbetssökande. De kurser som erbjuds fokuserar på digital marknadsföring och affärsutveckling, digitala vardagskunskaper samt digital innovation.

  • Det är väldigt spännande att Googles Digitalakademin nu väljer att öppna en utbildnings- och mötesplats mitt i Mood-kvarteret. Ett fint kvitto på att vi skapar platser där människor vill vara, säger Annika Ljungberg, marknadsområdeschef hos AMF Fastigheter

Google Digitalakademin kommer att ha adressen Jakobsbergsgatan 34.
 

För ytterligare frågor kontakta:

Marta Jarzabek Hulthén, AMF Fastigheter
E-post: marta.jarzabek-hulthen@amffastigheter.se
Tel: + 46 70 585 05 88

Farshad Shadloo, kommunikationschef, Google,
E-post: fshadloo@google.com
Tel: + 46 703 661 886
 

Fakta: Mood-kvarteret i centrala Stockholm

  • Mood Stockholm öppnade mars 2012. Sedan öppningen har platsen utvecklats till en självklar mat – och shoppingdestination, som satt hela området på kartan, både för stockholmare och för turister.
  • Mood Stockholm har 25 butiker inom mode, inredning och service, 11 skönhetsaktörer och 16 kaféer, barer och restauranger.
  • AMF Fastigheter äger tre fastigheter runt Mood Stockholm. Fastigheterna är belägna på Regeringsgatan, Malmskillnadsgatan, Mäster Samuelsgatan och Jakobsbergsgatan. Nu tar AMF Fastigheter ett helhetsgrepp om hela området och låter Mood Stockholms brokiga och levande identitet växa ut i hjärtat av Stockholm city.
  • Tillsammans med hyresgäster, Stockholm stad och andra fastighetsbolag utvecklas fastigheterna och den angränsande gatumiljön kontinuerligt till ett attraktivt kvarter som bidrar till ett levande city.
  • Läs mer på: http://moodstockholm.se

 

Om Digitalakademin Pop-up:
Initiativet äger rum inom ramen för Digitalakademin. En fysisk plats finns tillgänglig för utbildningar och aktiviteter. Lokalen ligger belägen på Jakobsbergsgatan 34 och kommer att vara öppen från 3 maj till slutet av oktober. För anmälan och mer information om utbildningarna, gå till
https://learndigital.withgoogle.com/digitalakademin/f2f