Mood-kvarteret i Stockholms city håller på att utvecklas till ett restaurangstråk. Basen utgörs av Jakobsbergsgatans övre del mellan Malmskillnadsgatan och Regeringsgatan.  Där rör sig dagligen tusentals människor på väg till och från arbetet och på väg till Mood Stockholm.

Mat och dryck är ofta det förenade kittet när vi människor ska träffas och umgås.

- Som ett av Sveriges största fastighetsbolag var vi tidigt ute att koppla upplevelser som mat och dryck till våra handelsplatser där Mood Stockholm var först ut. Det har visat sig vara en framgångsfaktor och därför är vi nu glada att även ta ut konceptet i resten av kvarteret. Det känns extra roligt att presentera fyra nya matupplevelser mitt i Mood-kvarteret precis när uteätarsäsongen börjar, säger Annika Ljungberg, marknadsområdeschef för Mood-kvarteret hos AMF Fastigheter.

Den närmaste tiden öppnar fyra nya restauranger på Jakobsbergsgatan i Mood-kvarteret. Det är Yellow, som specialiserat sig på kycklingrätter, Yuc LatAsian, där den hungrige kan välja på mexikansk, peruansk, japansk eller koreansk mat. Dessa två öppnar i mitten av april. Jureskogs som står för gourmethamburgare har precis öppnat. Till detta kommer Cavabaren som förutom cava har spanska rätter på menyn. Men den som törstar efter spansk dryck får ge sig till tåls ännu några veckor. Cavabaren planerar att öppna någon vecka in i maj.

För mer information kontakta:
Marta Jarzabek Hulthén, presskontakt
marta.jarzabek-hulthen@amffastigheter.se
Tel. 070-585 05 88

 

Fakta: Mood-kvarteret i centrala Stockholm

  • Mood Stockholm öppnade mars 2012. Sedan öppningen har platsen utvecklats till en självklar mat – och shoppingdestination, som satt hela området på kartan, både för stockholmare och för turister.
  • Mood Stockholm har 25 butiker inom mode, inredning och service, 11 skönhetsaktörer och 16 kaféer, barer och restauranger.
  • AMF Fastigheter äger tre fastigheter runt Mood Stockholm. Fastigheterna är belägna på Regeringsgatan, Malmskillnadsgatan, Mäster Samuelsgatan och Jakobsbergsgatan. Nu tar AMF Fastigheter ett helhetsgrepp om hela området och låter Mood Stockholms brokiga och levande identitet växa ut i hjärtat av Stockholm city.
  • Tillsammans med hyresgäster, Stockholm stad och andra fastighetsbolag utvecklas fastigheterna och den angränsande gatumiljön kontinuerligt till ett attraktivt kvarter som bidrar till ett levande city.
  • Läs mer på: http://moodstockholm.se

Fakta: De nya restaurangerna i Mood-kvarteret

  • Cavabaren, Jakobsbergsgatan 21, öppnar i maj. cavabaren.se/
  • Yellow, Jakobsbergsgatan 23a, öppnar 11 april.
  • Jureskogs, Jakobsbergsgatan 23b, öppnade i mars. jureskogs.se/
  • Yuc LatAsian, Jakobsbergsgatan 27, öppnar 16 april. yuc.se/lat-asian/