The Park öppnar i Stockholmsverken, i korsningen mellan Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan vid Stockholms Södra station. The Park kommer erbjuda flexibla arbetsplatslösningar, evenemang, café och platser för kunskapsdelning och erfarenhetsutbyte.

 • Även om vi ser nya digitala mönster i hur folk arbetar så ser vi också hur den fysiska platsen blir kittet som för folk samman. Oavsett vilken bransch de verkar inom eller vilken storlek det är på bolaget. Därför passar Stockholmsverken The Park perfekt. Det finns en spännande industriell historia, mitt i ett område som är hem åt många spännande och kreativa företag och som kommer erbjuda ett riktigt bra utbud av mötesplatser, säger Mikael Ahlström, grundare av The Park.
   
 • Dessutom är läget strategiskt rätt. Vi sätter oss i ett spännande område samtidigt som vi får en direktlänk till city, Odenplan och våra två andra co-workingplatser, fortsätter Mikael Ahlström.

The Park hyr tre våningsplan om cirka 3700 kvadratmeter med café och loungeyta i entréplan som ska bli en inbjudande och personlig mötesplats och aktivitetsyta för medlemmar såväl som de som bor, arbetar och rör sig i området. 

 • Vi är jätteglada att få välkomna The Park till Stockholmsverken. De är en startpunkt för många spännande företag och jag är övertygad om att de kommer att bidra till en spännande blandning av människor och bolag, säger Tove Törneman, projektchef för Stockholmsverken, AMF Fastigheter.

Bakom The Park står Mikael Ahlström som även är delägare i Hyper Island, digitalbyrån Britny och start-up huben SUP46.

 • Det känns jättekul att bli en del av AMF Fastigheters nya satsning. De har lång erfarenhet av att utveckla dolda områden till attraktiva platser. Vilket vi senast sett vid Brunkebergstorg och Mood-kvarteret. Redan nu har vi flera spännande diskussioner på gång vilket vi hoppas återkomma till senare, säger Mikael Ahlström.

The Park öppnar i Stockholmsverken under våren 2019.

För ytterligare frågor, kontakta:
Marcus Hallberg, presskontakt, AMF Fastigheter
08-696 31 13
marcus.hallberg@amffastigheter.se

Om The Park
The Park är ett personligt och kreativt co-working space som ligger på två adresser i Stockholm, Sveavägen 98 mitt emot Handelshögskolan och Hälsingegatan 49 i Vasastan. I dagsläget består The Park av 4000 kreativa kvadrat som inkluderar co-working, lounger, eventytor, mötes-/konferensrum och stora workshoprum. 

I dagsläget har vi 500+ drivna entreprenörer fördelade på ca 200 bolag i vårt starka nätverk, aktiva inom alla tänkbara branscher och vi välkomnar alla som har en härlig attityd till livet. Vi erbjuder flera olika medlemskap allt utifrån vilken fas och vilket behov ditt bolag har just nu, öppna och sociala ytor, fasta platser, flexibla lösningar men självklart även privata rum och i alla våra medlemskap så ingår såklart allt! Vi är övertygade om att öppna landskap och co-working skapar en härlig dynamik, ovärderliga möten, nya affärsmöjligheter och vänner för livet.

Fakta om AMF Fastigheters projekt i Stockholmsverken:

 • Omfattar två kvarter, fyra byggnader, två innergårdar och ett torg.
 • Är en mix av arbetsplatser, restauranger, mötesplatser och handel.
 • Cirka 20 000 kvadratmeter flexibla kontor med hög teknisk standard.
 • Cirka 3 000 kvadratmeter för handel och restauranger
 • Ligger i korsningen Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan vid Södra station på Södermalm i Stockholm.
 • Fastigheterna och gårdarna byggs om i etapper under projektperioden 2017–2019.
 • Totalt planeras lokaler för fyra till sex restauranger.
 • Stockholmsverken ligger i ett växande område där många spännande och kreativa företag valt att sitta. Bland dessa en mängd spel- och designföretag.
 • Ett område som är i snabb utvecklingsfas i och med Citybanans öppnande som leder till nya rörelser inom kvarteren.