Ambitionen med Urban Escape har varit att skapa ett levande citykvarter som genom oväntade kombinationer och aktörer höjer Stockholm citys puls.

Det nya huset har utgjort det största arbetet i omvandlingen av kvarteret och varit av stor betydelse för att länka samman Urban Escape-kvarteret till en helhet. Kvarterets alla kontorsytor står dessutom uthyrda vilket gör att kvarteret till fullo kan bidra till stadens utveckling.   

– Det har tagit åtta år att nå hit. Vi är mycket glada över att kunna presentera ett helt nytt hus och ett helt nytt kvarter i hjärtat av Stockholm. Urban Escape är vårt sätt att ge något tillbaka till en stad som vi älskar. En stad som hela tiden måste vara i rörelse, förnyas och vitaliseras. Jag känner mig förväntansfull, för det här är bara början, säger Mats Hederos, VD på AMF Fastigheter.

Stockholms Handelskammare har varit med på resan och stöttat idéerna och visionerna för platsen och projektet.

– Urban Escape har varit en viktig del i att förnya Stockholms innerstad. Mitt i stadens hjärta har man här lyckats göra en av Stockholms mest bortglömda platser till en framsida att vara stolt över. Det är fantastiskt att se hur mötesplatsen Urban Escape har blivit en magnet för både folkliv och näringsliv, säger Daniella Waldfogel näringspolitisk chef på Stockholms Handelskammare.

I kvarteret ryms sedan tidigare Gallerian, hotellen At Six och Hobo - och inte minst Stockholm under Stjärnorna med panoramautsikt över Stockholm. Det är inte bara restauranger, hotell och handel som utgör kvarteret, här finns också flera stora företag. Den kontrastrika mixen av kreativitet, innovation och utveckling gör kvarteret till en plats för besökare att återkomma till.

– Jag är väldigt stolt över att kvarteret Urban Escape nu öppnar upp och lever upp till vår vision för platsen! Vi är många som jobbat med det här och det känns helt fantastiskt att vi tillsammans lyckats förverkliga ambitionen för kvarteret. Det här är verkligen en plats människor och företag kommer att tycka om att vistas på, säger Niklas Haglund, projektchef på AMF Fastigheter.   

 

För ytterligare information, kontakta:
Marta Jarzabek Hulthén, AMF Fastigheter
marta.jarzabek-hulthen@amffastigheter.se
+46- 70 585 05 88

 

Fakta om Urban Escape Stockholm

 • Mitt i centrala Stockholm ligger sex unika fastigheter som tillsammans skapar Stockholms mest spännande och kontrastrika kvarter, Urban Escape.
   
 • Urban Escape förvandlar city till en öppen, attraktiv och levande destination för företag, besökare, boende och stockholmare.

         100 000 kvm kontor, hotell och konferens
        
38 000 kvm handel
          
2 000 kvm bostäder

 • Urban Escape Stockholm har vuxit fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Här har kontorsplatser, hotell och bostäder skapats tillsammans med handel, mötesplatser och restauranger.
   
 • Vid det ombyggda Brunkebergstorg finns lyxhotellet At Six och upplevelsehotellet Hobo samt restaurangen Tak och takparken Stockholm under Stjärnorna. Dessa är utvecklade tillsammans med Nordic Choice Hotels och Petter Stordalen. White Arkitekter står för At Six arkitektoniska utformning samt för fasad och påbyggnader. Målet genom hela projektet har varit förnya och göra Brunkebergstorg mer tillgängligt med hjälp av en arkitektur som tar hänsyn till både historia och samtid.
   
 • De övriga husen i kvarteret har medvetet fått olika känsla och karaktär beroende på sin omgivning och funktion genom Reflex Arkitekter och Ahrbom & Partners.
   
 • Förutom kontor och bostäder har Gallerian getts ett helt nytt uttryck och en ny spännande form och öppnas upp för att bli mer levande, attraktiv och tillgänglig. Bland annat genom entrén från Brunkebergstorg.
   
 • AMF Fastigheter har även gjort, den för Stockholm, helt unika satsningen att aktivera och tillgängliggöra kvarterets tak. Urban Escape har utvecklat en unik takmiljö för Stockholm och Sverige med ett ca 2 500 kvm stort taklandskap. Taken kopplas samman med broar och bjuder på en 360 graders utsikt över Stockholm från Tak och Stockholm under Stjärnorna.
   
 • Utvecklingen av Brunkebergstorg har gjorts tillsammans med Stockholms stad där kommande etapper görs av Stena Fastigheter (Hotell Sergel Plaza). Brunkebergstorg har klätts i 10 000 ton bohusgranit i olika format, bland annat Tossene Grå.
 • Byggperioden pågår från sommaren 2014 till hösten 2019.