MR Cake stärker Mood-kvarteret

Mood-kvarteret har blivit en självklar mötesplats för alla som vistas i Stockholm City. Nu stärker vi ytterligare områdets ständigt växande utbud av shopping, restauranger och företag med det omåttligt populära caféet MR Cake.

Mood

MR Cake startade 2017 och blev snabbt en populär destination för fikasugna i Stockholm och Göteborg. Inspirationen att starta något eget fick Roy Fares när han reste i USA och skrev sina prisbelönta kokböcker, som har sin grund i den amerikanska bakverkskulturen. På MR Cake möter amerikanska bakverk svensk traditionell fika – men med en twist.

 

Utöver de maffiga bakverken som cheesecakes, tårtor och croissanter har MR Cake även ett stort utbud av såväl lunch som brunch.

 

–  Vi vill att folk ska kunna vara här från morgon till kväll. Från frukostmöten, till att köpa fika till jobbet, och för att äta lunch. Vi hoppas att vi kan skapa en härlig paus i folks vardag, säger Roy Fares.

“Stockholms härligaste hörn”

MR Cake har länge letat efter den perfekta lokalen för att öppna sitt tredje café. När möjligheten att flytta in i Urban Outfitters gamla lokaler på Regeringsgatan dök upp var det ingen tvekan.

Läget är fantastiskt och det är kul att få skapa en flagship store i ett sånt läge. Det var svårt att tacka nej till. Jag tycker att det här är ett av Stockholms absolut härligaste hörn. Jag gillar buzzet och korsningen med övergångsställena. Hela området har fått ett jättelyft med restauranger, företag och hotell runt omkring, säger Roy Fares.

Roy Fares
Grundare MR Cake
MR Cake bakelse
MR Cake i Mood

Utökar det starka restaurangutbudet i Mood-kvarteret

Mood-kvarteret är ett av ​​Stockholms mest eftertraktade kontors- och handelslägen. Med förstklassig shopping, populära restauranger och innovativa företag i närheten är området en central mötesplats i innerstaden som lockar de som bor, jobbar och turistar i Stockholm. MR Cake blir en pusselbit som ytterligare stärker området.

 

–  I ett område med ett starkt food and beverage-utbud var vi fast beslutna om att hitta en konditor som brinner för sin produkt. Jag träffade Roy för första gången 2018 och förstod direkt att det här är en person som älskar vad han gör. Vi började diskussionerna i september 2019 och tog vår första rundvandring i Mood-kvarteret för att hitta rätt yta. Vi har haft täta möten både före och efter det undertecknade avtalet för att slutprodukten ska bli precis så som Roy, hans partner Peggy och vi på AMF Fastigheter drömt om. Drömmen slog in med råge och nu ser vi fram emot ett fortsatt samarbete för att skapa en plats där människor vill vara, säger Markus Tungården, uthyrare på AMF Fastigheter i Mood.

Nära samarbete med våra hyresgäster

Genom ett nära samarbete skapar vi förutsättningar för våra hyresgäster att hitta rätt lokal i rätt område och anpassa sina lokaler på bästa sätt för verksamheten.

 

– Det är kul att jobba med en hyresvärd som är glada att få in oss. AMF Fastigheter har varit väldigt tillmötesgående genom hela processen. De är måna om alla i kvarteret och vill att det ska bli så bra som möjligt i deras lokaler, säger Roy Fares.

MR Cake öppnar i Mood
Jenny Sivervik, marknadsområdeschef City AMF Fastigheter, Peggy Fagergren, operativ chef MR Cake, Markus Tungården, uthyrare AMF Fastigheter och Roy Fares, grundare MR Cake.
Restaurang ChouChou i MOOD

AMF Fastigheter äger några av Stockholms mest populära handelsplatser med starka koncept, matupplevelser och pop up. Genom att öppna upp bottenvåningarna i våra fastigheter skapar vi levande kvarter, där du inom handel och restaurang också har ett stort antal valmöjligheter att etablera dig.