Vad är Stockholmsverken?

Mitt på Södermalm, i korsningen Magnus Ladulåsgatan och Rosenlundsgatan, har AMF Fastigheter blåst liv i ett historiskt industrikvarter. Det tegelröda kvarteret var en gång i tiden ett industrinav på Södermalm. Idag är det en kontrastrik mötesplats och växande matdestination.

Fyra hus har omdanats och två vackra, tidigare dolda, innergårdar har öppnats upp för Södermalms folkliv. För mat och dryckesreportoaren står Gigafood, Bun Bun, Park Café, Phil’s Burger och Gemla Studio & Vinbar.

De nya arbetsplatserna är nu hem åt en rad innovativa och kreativa bolag, bland annat Paradox Interactive, Ninjas in Pyjamas, Arkitema och co-workingföretaget The Park. Med några av världens största dataspelutvecklare på plats, har området förvandlats till Europas spelutvecklartätaste plats.

Stockholmsverken ligger ett stenkast från Södra Station, Mariatorget och Medborgarplatsen vilket gör hela Stockholmsområdet lättillgängligt. Och med närhet till Södermalms grönska, kultur och stråk, är Stockholmsverken en levande plats där Södermalms kreativitet och goda aptit på livet får utrymme.

Tillsammans väcker vi ett nygammalt kvarter på Södermalm till liv.

Besök gärna stockholmsverken.se och följ gärna Stockholmsverken på instagram.

Välkomna!