Gigafood

Hos Gigafood på Magnus Ladulåsgatan 8 kan du äta härligt gröna luncher, prenumerera på spännande veganska matkassar, beställa catering och boka matlagningskurser. Rätterna är proppade till max med antiinflammatoriska ingredienser och ekologiska råvaror. Gigafood är ett helt igenom växtbaserat matkoncept som jobbar för att putta trenden i grönare riktning. Här sätts grönsakerna i strålkastarljuset!

 

Bun Bun

Bun Buns foodtruck har rullat runt på Stockholms gator sedan 2013 och serverar fransk-vietnamesisk streetfood av högsta kvalitet. Nu har Bun Bun även fått ett fast hem i Stockholmsverken där all mat lagas från grunden. På menyn finns vietnamesiska tacos, värmande nudelsoppa, nudlar, risrätter, sallader och, inte minst, den smakrika baguetten Bahn Mi. Världens godaste macka?

 

The Park Café

På Park Café, i gatuplan på co-working-spacet The Park Södra, hittar du ett hemtrevligt och modernt kafé med inriktning på hälsosam mat. På menyn finns frukost, varma rätter, sallader, soppor, wraps och mackor, såväl som klassisk hembakt fika. Park Café arrangerar även inspirationsföreläsningar och aktiviteter för besökare och The Parks medlemmar.


Gemla Studio & Vinbar

Den småländska möbelfabriken Gemla har en minst sagt levande lokal i Stockholmsverken. Gemla Studio & Vinbar är en mötesplats för arkitekter och deras kunder på dagen – och en vinbar på kvällen. Här sitter du på vackra designstolar, äter delikata smårätter och dricker hantverksvin som tillverkats med samma enkla principer som Gemlas möbler.


Phil’s Burger

Phil’s Burger serverar delikata hamburgare som är gjorda från grunden med riktigt bra råvaror och utan tillsatser. Alla hamburgare är gjorda på gårdskött från svenska gårdar. Dessutom finns vegetariska och glutenfria alternativ. Phil’s Burger serverar lunch och middag.


NOOK

I augusti 2022 växer matscenen i Stockholmsverken när den prisade Södermalmsrestaurangen Nook flyttar in. Med i flytten, när Nook växer från 200 till 1000 kvm, går Nooks mysiga kvarterskänsla och genuina matupplevelser. Allt i en perfekt balans mellan streetfood och fine dining. Här kommer du även kunna hänga på Nooks två uteserveringar. Nook har flera år i rad fått Guide Michelins BiB Gourmand, en utmärkelse för krogar med bra mat till rimliga priser.