Några av stans hetaste nya restauranger finns vid Brunkebergstorg. Och flera av dem drivs av prisbelönade konditorer och kockar: Josefine Baumann, Malin Söderström och Frida Ronge. Här är tre tips – oavsett om du är en riktig foodie eller bara ute efter en snabb, god lunch.

Frukost från At Six hantverksbageri

At Six har ett eget hantverksbageri som drivs av Head Pastry Chef, och tidigare vinnare av Årets konditor, Josefine Baumann. I hotellets egen vin- och matbar Blanche & Hierta kan du bland annat äta magiskt goda croissanter, ricotta-pannkakor och grillade levainmackor med olika toppings. Frukosten öppnar 07.30 vardagar och 09.00 på lördagar.

Läs mer om Blanche & Hierta

Lunch från The Fishery och The Farm Family

The Fishery och The Farm Family i regi av Malin Söderström och Carl Ullsten är den nya vallfärdsdestinationen på Brunkebergstorg. Här kombineras fisk och skaldjur med bubblande dryck – slink in på lunch, AW, eftermiddagshäng eller ta med något gott till helgutflykten. Att Malin Söderström dessutom varit ansvarig för Nobelmiddagen, suttit i juryn för Årets kock och varit med i Kocklandslaget gör matupplevelsen inte sämre.

Läs mer om The Fishery
Läs mer om The Farm Family

Middag under stjärnorna på TAK

Högst upp i Urban Escape-kvarteret tronar restaurang TAK  under ledning av Frida Ronge. Här har Ronge skapat sin egen version av det japanska köket – dynamisk, kreativ och samtida. Så bra att den blev utsedd till Årets Affärskrog 2017. Boka bord i restaurangen, slå dig ner i Råbaren eller unna dig en kväll i den intima systerrestaurangen UNN.

Läs mer om TAK