I den urbana vardagen behöver vi tänka nytt kring hur vi använder stadens alla ytor. Att ge liv till outnyttjade tak är ett sätt att öppna upp nya platser för möten och utbyte av idéer.

Taklandskapet är två av Urban Escapes fem tak som knyts ihop med 2 500 kvm blandad utomhus- och inomhusyta. Fjorton våningar upp och med 360-graders utsikt över Kungliga slottet, Gamla Stan och Söder. Här kan både stockholmare och besökare komma bort från den stressiga citypulsen utan att fysiskt lämna den.

På taklandskapet möter besökarna takrestauranger med barer och utomhusterrasser. Taken kommer även att ha plats för välmående och rekreation.

Men taklandskapet är mer än så och har redan blivit en ny destination i Stockholm. Under vintern 2016 hade vi Liljevalchs Vårsalong med konst i två plan och utomhuskonst på en av våra terrasser.

I mars 2017 öppnade Tak, Stockholms första tvåvånings-restaurang i Urban Escape-kvarteret med Frida Ronge i spetsen.

Under augusti 2017 öppnade vi upp en betaversion av den nya takmiljön bredvid Frida Ronges restaurang Tak. Allt för att ge försmak på vad som komma skall 2018 när hela taklandskapet är invigt. Med Stockholms mest hisnande panoramautsikt fick besökare under 20 dagar och 20 olika event uppleva visionen för framtidens Stockholm. På Tjugodagar kunde stadens nyfikna besökare uppleva allt från livespelningar till internationella DJ-bokningar, matupplevelser och utomhusbio med Mälarens inlopp och takåsar som bakgrund.

Med taken kommer öppnas platser i city som tidigare varit slutna samtidigt som vi bjuder på nya mat-, smak- och kulturupplevelser till Stockholms bästa utsikt. Hela området beräknas vara färdigbyggt 2018.