Idag fick allmänheten för första gången ta del av det varierande utbud som Stockholms nya citykvarter erbjuder. Högt över taken finns Frida Ronges tvåvånings-restaurang Tak med panoramautsikt över Stockholms praktfulla vyer. I markplan skapas nya flöden med entrén till Gallerian från Brunkebergstorg och i de nya hotellen växer unika miljöer fram. At Six, med ambitionen att ge Stockholm en upplevelse av konst, arkitektur och service i världsklass. Hobo är mer än bara ett nytt hotell. Det är även en mötesplats och en helhetsupplevelse två våningar, fyllda med restaurang, barer, café, scen och en pop-up-yta.  

– Urban Escape fylls nu med inspirerande och oväntade upplevelser och miljöer. När vi startade projektet 2014 var målet att skapa en plats där människor vill vara. Där det vardagliga möter det extraordinära och där arbetsdagen möter fritiden på ett helt nytt sätt i hjärtat av Stockholm. Kvarteret ska vara en plats att utvecklas på och trivas i. Att idag få se och presentera resultaten av det vi utvecklat känns otroligt kul, säger Mats Hederos, VD på AMF Fastigheter.

Samarbetet med Petter A Stordalen och Nordic Choice Hotels är en del av att skapa ett kvarter som lever dygnet runt. 

– Brunkebergstorg är en unik plats i hjärtat av Stockholm. Vi såg möjligheten att få vara med och skapa någonting väldigt speciellt här. Väcka liv i området efter mer än 50 år i dvala. Jag är helt övertygad om att hotellen At Six och Hobo och restaurangen Tak kommer bjuda Stockholmarna och stans besökare på helt nya upplevelser som kraftigt stärker Stockholms attraktionskraft, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter A Stordalen.