Det prisbelönta management-och IT-konsultbolaget Netlight blir en del av Urban Escape. De är den andra hyresgästen att teckna avtal i det nya huset som just nu byggs längs med Regeringsgatan och Hamngatan i centrala Stockholm. Med Netlights etablering är nu 80 procent av Urban Escapes totala yta uthyrt och de flyttar in med 850 antal anställda i mars 2019.

– Den inspirerande miljön som Urban Escape erbjuder är väldigt lockande för oss. Kontoret ska vara ett hem för Netlight och spegla vår själ. Dit hör en vibrerande stadsmiljö och kvarterets kreativa och innovativa element. Det centrala läget är viktigt för att hemmet ska vara tillgängligt för både kunder och netlightare, säger Karolina Olofsson, Partner på Netlight.

I Urban Escape-kvarteret råder det högtryck. Den 23 mars invigdes den nya entrén vid Brunkebergstorg, nya takkrogen Tak och de två livsstilshotellen At Six och Hobo har redan fått kvarteret att sjuda av nytt liv. Totalt omvandlas 130 000 kvadratmeter i det största stadsutvecklingsprojektet i city sedan 1970-talet. Det nya huset som just nu byggs upp är av stor betydelse för utvecklingen av helheten av kvarteret och nu är tre av åtta plan uthyrda. 

– Vi är otroligt glada och stolta över att Netlight, som har blivit utsedd till Sveriges Bästa Arbetsplats, flyttar till Urban Escape. Det är en väldigt spännande tid nu när vi börjar se mixen av företag och människor som fyller kvarteret. Det nya husets inbjudande arkitektur är en avgörande pusselbit i kvarteret och bidrar till ett mer levande city. Netlight blir ett fantastiskt komplement till området, säger Magnus Carlsson, försäljningschef, Urban Escape. 

Urban Escape växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Kvarteret består av fem hus, fyra gator, två torg och en galleria mitt i city. Newoffice har varit Netlights rådgivare i affären med AMF Fastigheter.