På Stockholm under Stjärnorna finns tre barer, en matsatsning som andas internationell streetfood, utomhusbio, gruppträningstillfällen och direktsändning av sommarens fotbolls-VM, bland mycket annat. Det är en takpark som kommer att präglas av en gedigen eventaktivering flera dagar i veckan som stockholmsprofilen Victor Sanchez står bakom. Ambitionen är att skapa en folkpark med festivalstämning som är öppen från morgon till sen kväll.

- Stockholm under Stjärnorna är mer än en bar, vi hämtar mycket inspiration från parkhäng och har sen flyttat upp det 50 meter. Det är en plats vi fyller med picknickkorgar, fotbolls-VM, yoga, utomhusbio, musik och spelningar som är värda en omväg. Tänk en festival som sträcker sig över hela sommaren på ett tak mitt i centrala Stockholm med utsikt över både Saltsjön och alla delar av stan,” Säger Henrik Jakobsen ansvarig på Stockholm under Stjärnorna.

Stockholm under Stjärnorna nås via Brunkebergstorg och över en bro från Tak, Frida Ronges rooftop-restaurang som öppnade tillsammans med hotellen At Six och Hobo när AMF Fastigheter invigde de första delarna av Urban Escape-kvarteret i mars 2017. Totalt utgör Tak och Stockholm under Stjärnorna 2 500 kvadratmeter taklandskap med 360-graders utsikt över Stockholms takåsar.

Väl uppe på takparken kommer besökarna att kunna breda ut sig på den 1 200 kvadratmeter stora ytan. Stockholm under Stjärnorna delas upp med avskiljare för att skapa ett flertal mindre ytor såsom en gräsmatta eller soldäck. Den tilltagna storleken gör det till en perfekt plats för privata events och tillställningar samtidigt som delar kan hålla öppet för allmänheten.

- Med Urban Escape har vi öppnat upp ett tidigare livlöst och slutet kvarter till en öppen och pulserande plats där både företag, besökare och stockholmare vill vara. Nu när vi öppnar Stockholm under Stjärnorna är det ytterligare ett steg på vår resa i att ta den här delen av city från en dagsdestination till en dygnet-runt destination där alla är välkomna, säger Henriette Johansson marknadsområdesansvarig för Urban Escape på AMF Fastigheter.